Annas Honungsnötter och Kick-Off med Zoë Lightworker

Detta receptet fick jag inspiration till av Anna på mitt jobb. Eller hennes mamma rättare sagt 🙂 Hon har en burk bärnstensfärgad nöt- och fruktblandning på sitt skrivbord som ser helt himmelsk ut! Passar perfekt till yoghurt, färsk frukt eller bara en sked precis som den är..
Här kommer min råa variant. Eftersom honungen är kallslungad så är den inte lika vackert bärnstensfärgad som Annas men ni får använda fantasin.

Torkade nötter och frukt i honung

Läs mer… Läs mer

Raw Majjo & Inspelning med TV4

Idag får Ni ett recept på jättegod majonnäs, Du kan välja själv hur fet du vill att den ska vara genom att själv välja om du vill använda vatten eller olja. Använder du olja så tänk på att använda en neutral olja som solrosolja eller avocadoolja. Majonnäsen kan du använda som den är eller som en bas i dip eller såser. Jag älskar majonnäs och gillar att ta en zucchinismörgås med bara majonnäs, tomat och lite gräslök eller krasse.

Raw Macademiamajonnäs i en snygg glasburk från ÖoB

Läs mer… Läs mer

Nyponmüsli & Jordens undergång??

Tänka sig, jorden gick inte under 21 december 2012 och inte bytte polerna plats heller. Däremot var jag på en jättevacker ljusceremoni med Zoë Lightworker och ett tjugotal andra för att tända ljuset på moder jord och välkomna den nya tiden. Jag har som de flesta andra ätit traditionell julmat och är redan riktigt trött på den. Längtar till det nya året då jag bestämt mig en rejäl skärpning av min mathållning till min älskade energirika kost igen och här kommer ett recept på en ny Müsli som jag faktiskt gjorde innan jul.

Nyponmüsli innan torkning

Läs mer… Läs mer

Raw pepparkakor

Trots att jag egentligen inte är speciellt förtjust i vintern måste jag erkänna att det är lite mysigt med all snö och skönt att det är kallt så den ligger kvar. Dessa gnistrande soliga dagar är som ett lyckopiller för själen och humöret får sig en rejäl skjuts uppåt (fast det är vinter). Förra veckan hade jag ju pepparkakor i ugnen och där fick de stanna i 5 dagar!! Vet inte vad jag gjorde fel men det tog en evighetinnan de blev så torra som jag ville. Fick för mig att jag skulle ”spica” till dem lite men det var dumt.. så därför får ni Erika Palmcrantz recept.

Raw Pepparkakor

Läs mer… Läs mer

Härliga dagar i Skåne med syrran!

Tjolahopp 🙂 Har haft några helt underbara dagar med min syster i Skåne och kom hem idag. Vi fick låna en stuga av syrrans kompis Eva så vi kunde mötas på halva vägen. Syrran nära Ringstedt i Danmark och jag bor ju i Kalmar så vi tillbringade några härliga dagar strax utanför Hörby. Vädret var sådär men eftersom det bara var hon och jag så bestämde vi oss för att göra absolut ingenting 🙂 Det var HUR härligt som helst och jag tror aldrig vi pratat om så mycket förut. Vi tittade inte ens på TV utan vi pratade, läste, mediterade eller bara satt och stirrade i tomma intet. Såna dagar skulle man ha fler av för kroppen töms verkligen på stress. Dag ett var jag lite stressad och rastlös men sista dagen ville jag knappt åka hem till TV’n och alla måsten.

Vi skulle ätit lite Raw Food men det blev inte så, det blev potatissoppa, pasta och en massa smågodis istället 🙂 Så när jag kom hem hade jag ett enormt sug efter Råkost!!! Det blev en snabb Zucchinipasta med en fyllig tomatsås, efter det mediterade jag en timma och nu sitter jag och skriver detta inlägg och dricker en choklad-ingefärs smoothie och känner mig laddad för veckan som kommer.

Zucchinipasta med fyllig tomatsås – Raw såklart!

Läs mer… Läs mer