Ikväll lägger vi all energi på dig ♥Loreen♥

JA, jag är en schlagerfantast! Jag följer programmen slaviskt och ingenting får komma mellan 🙂 Älskar kolla på kläderna, personligheterna, framträdandena, de fula, de fina, de som man skrattar åt… ja kort sagt ALLT!! Så ikväll kommer jag att sitta där och hålla tummarna så det gör ont för Loreen som bara MÅSTE gå vidare!  Inte för att det finns ens en gnutta tvivel om att hon gör det, men ändå… Hon kommer att vinna hela Eurovision och då åker jag på att hålla mitt löfte till Mimmi som jag råkade ge när hon var liten – att åka och titta live när Sverige vinner. Loreen har startnummer 11, SVT1 kl. 21.00. Missa inte det 🙂

Hade tänkt mysa med en god fruktsallad med en vaniljsås baserad på cashewnötter till programmet men jag kunde inte hålla mig så den är redan uppäten 🙂 I fruktsalladen hade jag päron, äpplen, banan, ananas och..♥ JORDGUBBAR ♥ Ååh vad det var gott!! Och till och med Mimmi gillade såsen, hon brukar dissa allt som är Raw Food och DET mina damer och herrar, det är bra betyg det!

Fruktsallad med Raw Vaniljcitronsås

Raw Vaniljcitronsås (blir ca. 3-4 dl sås)
2 dl Cashewnötter
1-2 Päron
Saften från 1 Citron
1 tsk Vaniljpulver
1 msk Agavesirap
Lite vatten om det behövs

Mal cashewnötterna till så fint mjöl som du kan. Ju finare, ju slätare sås. Mixa allt utom vatten till en slät sås, Använd 1-2 päron beroende på hur mogna och stora de är så tillsätt bara ett om det är ett stort moget saftigt päron. Tillsätt så mycket vatten som behövs för att få den konsistens du vill ha, kanske behöver du inget alls..

Eftersom jag alltid köper ekologiska frukter så långt det går, slänger jag inte citronskalen. Lägg dem i en glasburk och täck med olja så får du en underbar citronolja om några dagar som du kan använda till precis allt!! Jag brukar också riva av skalet innan jag använder både citron, lime och apelsin som jag torkar i ugn och smaksätter bl.a såser och choklad med! Inget släng här inte. Elisabet på Elisabet’s Raw Food säger att hon torkar hela citrusfrukterna när hon pressat ur saften, men det har jag aldrig testat.

Ekologiska Citroner ♥

Som solen på en flaska! Citronskal i solrosolja.

Jag brukar jobba med Silverbiten på fredagarna (och lördag och söndag…) men imorgon ska vi inventera på Outnorth och det lär ta hela dagen och lördag med.. Inget man precis längtar efter men sen får man trösta sig med att det är ett helt år till nästa gång, så.. JUST DO IT 🙂

Lunch!

Hittade en himmelsk röra på nätet och gjorde om lite… Helt perfekt som dipp, som pastasås eller som här, pålägg på mina gula pumpafrökex.

Paprikachiliost

0,5 dl blötlagd irish moss
½ Röd paprika
0,5 dl soltorkad tomat (blötlagda)
1 dl malda cashewnötter
2 msk näringsjäst
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk Himalayasalt
1 msk citronsaft

Skölj mossan noga. Mixa allt till en jämn smet och låt stå en timma att tjockna.