Nu har allvaret börjat!

Jag fick en massa rödbetsblast när jag handlat rödbetor på Solmarka Gård och den ville jag absolut ta vara på så jag testade att göra chips på dem och de blev jättegoda!! Spröda så de nästan smälte på tungan. Vanligtvis brukar man göra raw chips på grönkål men rödbetsblad är ju också ganska kraftiga så jag testade och här kommer receptet.

Raw Chilichips på bryggan.. allt som saknades var en kall öl…

Läs mer

Björnbärssmoothie med jordgubbar och rödbetsblad

Ibland behöver man ha frystömning speciellt nu när bärsäsongen är i full fart och man behöver ha plats till färska bär, då kan det vara perfekt att mixa bären med allt det gröna som växer ute nu. Har du inget grönsaksland så kan du plocka smultronblad, vildhallonblad, björnbärsblad, björkblad, kirskål, maskrosblad, nässelskott, svarta & röda vinbärsblad om du hittar en buske.. ja det finns många fler blad du kan plocka. Se bara till att du inte plockar precis utmed en trafikerad väg eller järnvägsspår även om det är gammalt. Är du tveksam på vad som går att äta så kolla in Skogsskafferiets hemsida, där hittar du massa bra info.

Härlig björnbärssmoothie med kraft från rödbetsblad. Självklart kan du använda spenat, salladsblad, kirskål eller vad du nu har i närheten.

Läs mer