Jordnötschokladbanantårta :)

I veckan fick jag till en jättegod tårta hemma! Den är nog en av mina nya favoriter till och med! Var sugen på något-vad-som-helst och hade en burk öppnad jordnötssmör hemma. Min dotter tog vanlig vispad grädde på men jag använder vispad kokosgrädde och hennes omdöme var – Jättegod men mer banan och mindre botten. Jag håller inte riktigt med henne om mindre botten men fler skivade bananer i mittenlagret hade varit gott! Du kan ju testa själv och se vad du tycker!

Jättegod tårta som blev till för att jag var sugen på något gott och hade en öppnad burk jordnötssmör i kylen.

Läs mer

Energiklippning och Raw Banantårta

I helgen gjorde jag en mäktig banantårta som blev misslyckad – trodde jag. Tanken var att den skulle bli spritsad och vacker men jag hade för mycket vatten i nötgrädden och allt började rinna när jag spritsade så jag ställde snabbt in den i frysen och se – den var faktiskt ännu godare halvtinad!! Så här kommer receptet. Här har jag minskat på vätskan så den ska kunna klara sig även utan frys. Tårtan kräver lite pyssel men är sååå värd det och tänk på att den är söt och mycket mäktig så ta inte för stor bit..

Banan(glass)tårta

Läs mer

Aurarening och julig Raw Pepparkaksmandarintårta!

Idag var jag hos Tina på Harmoniqa i hennes mysiga butik och utförde prova-på-Aurareningar och passade på att bjuda på lite julig Raw Food. En pepparkakstårta med mandarinfyllning. Passade himla bra ihop och var jättegod!! Först provbakade jag en hemma för planen var att göra cupcakes men mandarinfyllningen stelnade inte tillräckligt så den gick inte spritsa, så när jag gjorde dem sen så malde jag lite chiafrön som jag rörde i och då blev det bra! Tyvärr vågade jag inte chansa på att den skulle vara fast nog att spritsa så det blev två tårtor istället. Chiafröna gör så fyllningen blir lite gråare istället för den fina ljusgula färgen mandarinerna ger, men den smakar himla gott oavsett och chiafröna är ju superdunderbra för magen!

Julig Raw pepparkaksmandarintårta

Läs mer… Läs mer