Björnbärssmoothie med jordgubbar och rödbetsblad

Ibland behöver man ha frystömning speciellt nu när bärsäsongen är i full fart och man behöver ha plats till färska bär, då kan det vara perfekt att mixa bären med allt det gröna som växer ute nu. Har du inget grönsaksland så kan du plocka smultronblad, vildhallonblad, björnbärsblad, björkblad, kirskål, maskrosblad, nässelskott, svarta & röda vinbärsblad om du hittar en buske.. ja det finns många fler blad du kan plocka. Se bara till att du inte plockar precis utmed en trafikerad väg eller järnvägsspår även om det är gammalt. Är du tveksam på vad som går att äta så kolla in Skogsskafferiets hemsida, där hittar du massa bra info.

Härlig björnbärssmoothie med kraft från rödbetsblad. Självklart kan du använda spenat, salladsblad, kirskål eller vad du nu har i närheten.

Läs mer

Raw Smoothies & lite till..

I lördags hamnade jag helt oväntat i en filminspelning. Jag blev uppringd av produktionsbolaget för de hade ett avhopp och de undrade om jag kunde komma med kort varsel. Jag blev till och med hämtad! Inspelningen var för ett nytt TV program som kommer att sändas i höst. Ibland blir verkligen jag själv förvånad över saker som kommer i min väg!! Lite orolig för hur jag kommer att framstå men det är väl smällar man får ta.. mer om detta senare när jag får berätta 😉

Idag har jag samlat ihop några olika drycker. Alla är självklart helt raw om man bortser från kaffet i de sista. Du kanske undrar varför jag har salladsblad i smoodisarna. Bladgrönt har en betydande hälsofördel och det är nu vida känt att man får mer energi, minskat sötsug, bättre sömn, mer livsglädje, bättre matsmältning och många andra positiva effekter bara genom att inkludera ett par salladsblad i sin morgondrink. Det bladgröna måste finfördelas helt för att vi ska kunna tillgodogöra oss allt det nyttiga, det räcker alltså inte att äta en sallad till maten för då måste du tugga lika länge som en Gorilla gör på löven… Du kan läsa mer om det här.

Underbar svalkande Melonslush bland luktärtorna. Sorten heter Pink Cupid och är en ettårig låg Luktärt. Blommar UUUNDERBART hela sommaren och ju fler blommor man plockar, desto mer blommar den!

Läs mer… Läs mer