Morotspasta med Panerade Avocadoklyftor

Hjälp!! Kan inte bestämma mig för om jag ska börja blogga vegan recept också eller om jag bara ska lägga ut de som är Raw. Jag äter ju båda delarna olika i perioder men lägger bara ut de råa eftersom jag började göra så. Vad jag inte gillar med merparten av veganrecepten man hittar på nätet är alla dessa ”substitut” med en uppsjö tillsatser. Jag vill inte laga mat med sojagrädde, mjölkfritt margarin, tofu, äggpulver, sojabitar eller allt vad de hittar på. Jag vill ha GIFTFRI MAT UTAN DJUR OCH UTAN TILLSATSER. Tänk att det ska vara så svårt… Så därför gör jag egna recept. Men vad tror ni? Vill ni att jag lägger ut dem också? Eller vill ni bara ha mina råa recept som nu? Här kommer i alla fall en Raw morots”pasta” med jättegoda panerade avocadoklyftor. Receptet är lagom till 1 portion.

En tallrik man blir glad av! Raw Morotspasta med Panerade Avocadoklyftor i en ring av vackra gulbetor.

Med härliga färger!

Läs mer

Bestrålning av kryddor och Citronpepparfusk

Gjorde en överraskande enkel och god sås igår som blev supergod så här kommer receptet! Såsen är god som dip till grönsaksstavar eller vad du nu vill dippa, perfekt en lördagskväll framför brasan. Jag serverade den till grönsakswraps som jag gjorde av grönsaksstavar som jag virade in i mangoldblad. Otroligt enkelt, snabbt och jättegott!

Läs mer

Solmarka Gård

Idag har jag varit en sväng på Solmarka Gård. En gård som producerar en uppsjö av ekologisk mat. Grönsaker, bröd, blommor, kött, ägg etc.. har handlat deras produkter sedan jag flyttade till Kalmar men upptäckte att gården ligger alldeles i närheten för något år sedan. MEN utan bil så har jag aldrig tagit mig dit men nu äntligen var jag där. Ett underbart ställe med supertrevliga människor!! Inga speciella öppettider och ingen särskild butik utan det är bara att titta förbi 🙂 Härligt!! Ekologiska färska jordgubbar, de är nästan omöjliga att hitta här! Just jordgubbar är något av det som är hårt besprutat så det vägrar jag köpa annars, så därför blir det ett jordgubbsrecept idag!

Nötig Raw Jordgubbsallad med Spenat – bästa lunchen!

Läs mer