Morotsfrikadeller med Chilimajonnäs – är Raw Food dyrt?

Har legat i influensa sen förra inlägget och haft mycket tid att fundera över vad jag vill och inte vill. Hade helst gömt mig i en hydda ett tag (dagar, veckor, månader..) och inte kommit ut förrän jag känt mig redo men tyvärr är det inte helt accepterat att göra så i vår världsdel. Har i alla fall beslutat mig för att dra ner på arbetet med Silverbiten och har just nu en stor utförsäljning på alla lagervaror som du nog inte vill missa.. Livskris i all ära men nu över till mitt livselexir..
Idag ska du få ett recept som kräver en råsaftcentrifug (juicepress), har du inte det så kan du med lite besvär göra det med en matberedare men resultatet blir inte det samma. Råsaftcentrifug kan du köpa för ett par hundralappar, se bara till att den separerar pulpan från juicen (pulpa = fibrerna som blir över när du pressat ur vätskan)

Raw morotsfrikadeller med Chilimajonnäs, här serverade på ett zucchinibröd med ruccola och ett par skivor saltgurka som dock inte är råa.. Brödet hittar du här på bloggen och just detta har jag kryddat med lite örtkryddor och soltorkad tomat. Frikadellformen på smörgåsen är bara för syns skull, ett tryck med tummen på gurkan pressar ut pålägget över hela brödet 😉 Gott!

Läs mer

Healing med Raw frikadeller och blomkålsmos

Ikväll är det premiär på Livet på andra sidan, programmet som jag fick vara med och spela in 🙂 Programmet handlar om tre svenska mediers vardag. Undersökningar visar att nära var fjärde svensk anser sig ha varit i kontakt med andevärlden någon gång! Kolla Sjuan kl. 21:00..

Här kommer ett recept på frikadeller med blomkålsmos. Det kan med fördel värmas en stund i ugnen innan servering.

Raw Frikadeller med blomkålsmos och marinerad lök

Läs mer… Läs mer