Myggbett och hårtvätt med bara vatten..

Har ni funderat över varför myggor bara angriper några människor men inte andra? Det undrar jag verkligen också.. När jag var liten fick jag myggbett som alla andra men för kanske 10-15 år sedan slutade de i stort sett bita mig och de få myggbett jag får idag kliar aldrig. Härligt men jättekonstigt!! Sitter jag bland en grupp människor så är jag helt obesvärad av myggen men går jag ensam i skogen så kan jag få ett par bett men de kliar inte ett dugg och de syns knappt. Någon som vet hur det kommer sig? Dagens recept är två stycken med samma sås, en kall mangosås. tycker den är jättegod till grönsakspasta, bönsallad och potatissallad etc..

Mangosås (ca. 5 dl.)
1 Mogen mango
1 dl Cashewnötter
1 dl Vatten
1 msk Äppelcidervinäger
3 msk Olivolja
1 tsk Salt
Lite svartpeppar
0,5 dl färsk Koriander

Skala och kärna ur mangon och lägg fruktköttet i en blender tillsammans med resten av ingredienserna. Mixa till en slät sås, smaka av och justera eventuellt med vinäger/salt/peppar, ställ undan att tjockna. Såsen håller sig i kyl 3-4 dagar i en burk med tättslutande lock.

Raw Rödbets/zucchini/morotspasta med mangosås

Läs mer