Jordnötschokladbanantårta :)

I veckan fick jag till en jättegod tårta hemma! Den är nog en av mina nya favoriter till och med! Var sugen på något-vad-som-helst och hade en burk öppnad jordnötssmör hemma. Min dotter tog vanlig vispad grädde på men jag använder vispad kokosgrädde och hennes omdöme var – Jättegod men mer banan och mindre botten. Jag håller inte riktigt med henne om mindre botten men fler skivade bananer i mittenlagret hade varit gott! Du kan ju testa själv och se vad du tycker!

Jättegod tårta som blev till för att jag var sugen på något gott och hade en öppnad burk jordnötssmör i kylen.

Läs mer

Raw Chokladtårta med hallontopping

Äääntligen semester! I år har jag verkligen längtat och ångrar att jag delade upp den som jag gjorde men nu har jag i alla fall tre härliga veckor framför mig. Har inte planerat någonting alls och tänker inte göra det heller. Tänker på de som har ett fullspikat semesterschema och tycker nästan synd om dem.

Min semester kommer att innehålla en massa yoga, promenader, målande, matlagning och pyssel. Men bara om jag känner för det 🙂 Tyvärr är Åse borta hela nästa vecka också, jag har sett fram emot hennes morgonyogapass på Nordic Club, men jag får väl vänta. Emelie som har hennes klasser så länge är också bra men det blir ändå inte det samma..  Idag blir det en tur utmed havet på underbara Stensö.

Denna bilden har jag tagit på en av mina många promenader runt Stensö. Ska bli lite bättre på att ta med mig kameran!

Denna bilden tog jag på Stensö en underbar sommarkväll förra året, eller var det året innan? Minns inte riktigt...

Fick förresten tips av Marie om en kul amerikansk sida där folk lägger upp en massa roliga idéer. Pinterest heter den, hittade tips på amplar av knutar som jag tror jag ska testa. Är sugen på att göra lite luffarslöjd också men får se vad det blir..

Har en massa recept på gång men min kamera har krånglat (läs: jag fattar inte hur den fungerar) så jag har inte kunnat ta kort på dem, men nu har min tekniska dotter fixat kameran så nu så… 🙂

Här kommer ett recept på en jättegod och nyttig chokladtårta som du kan ha redo i frysen när det kommer gäster. Ta ut tårtbitarna en timme innan de ska serveras, då  är den perfekt!

Ett tips innan du börjar.. Toppingen kan du använda som sås till en fruktsallad, glass eller vad som helst och chokladfyllningen kan du göra små bollar av och rulla i kokos eller kakao och äta som de är. Du kan också hälla chokladfyllningen i små glassformar och frysa in och äta som glasspinnar – fiffigt va? Nu blev det plötsligt 4 recept av ett enda 😉

Raw Food chokladtårta med hallontopping

Botten
3 dl Mandel
1 msk Kokosolja
1 msk Kakaosmör
1 tsk Agavesirap
1 tsk Citronjuice

Smält kakaosmöret och kokosoljan i vattenbad. Mixa mandeln till grovt mjöl och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa till en deg som du trycker ut i en form med löstagbar bitten. (klä den med plastfolie innan så tårtan blir lätt att lossa)

Fyllning
5 dl Cashewnötter
3 dl Rå Kakao
3-4 Avocado (beroende på hur stora de är)
0,5 dl Agavesirap
1 dl Vatten

Mixa nötterna till fint mjöl, tillsätt resten och mixa till en slät och kletig smet. Bred ut fyllningen över botten i formen.

Topping
8 dl Jordgubbar och hallon (jag tog hälften av varje)
1-2 msk Agavesirap (fler hallon = mer sirap)
2 dl Kokosolja

Tina bären helt om de varit frusna. Mixa dem med agavesirapen. Har du mest jordgubbar behöver du bara 1 msk, har du mest hallon behöver du mer sirap. Smält kokosoljan i vattenbad och häll i de mixade bären. rör tills kokosoljan och bären har smält ihop helt. Häll toppingen över fyllningen och ställ in allt i frysen ett par timmar. När toppingen stelnat kan du försiktigt ta ut kakan ur formen och skära i bitar. Denna är bäst när den är ”nästan” tinad.