Välgörande och underbar Ingefärschokladmjölk

Veckan som gått har varit ganska intensiv. I lördags var jag hos Marie Nilsson på en supertrevlig tjejkväll. Ingrid som snart är klar med sin mediumutbildning var också där och hade lite kursplaner men vi får se vad det blir 🙂

I tisdags var det yogadax igen och jag måste säga att jag nästan är kär. Objektet för min platoniska kärlek är Åsa Häggerud – en helt fantastisk människa och yogalärare. SÅ otroligt full av positiv energi att jag sällan mött liknande! Jag vet inte om hon är medveten om det men hennes händer utstrålar en enorm energi. Värmen känns på långt avstånd. På avslappningen efteråt brukar hon välja ut några som hon överraskar med lite underbar massage och på något sätt så brukar hon alltid välja just mig de dagar jag behöver det som mest.

Nej, det här är inte Åse men visst är bilden härlig!!

Åse brukar bära en Malas av rosenkvarts som hon alltid tar av sig innan yogan och lägger framför oss i en hjärtform. En dag när jag var otroligt stressad och tyckte att livet var mest pest så lägger hon det precis framför mig så spetsen pekar rakt  mot mig – och så bara ler hon 🙂 Det värmde i hela kroppen och när jag gick därifrån var jag totalt avslappnad, lugn och nöjd! Det roliga är att jag tror inte att hon har en aning om vilken effekt hon har på sin omgivning. Människan är helt enkelt fantastisk! Det är en sann ära att ha förmånen att kunna delta på hennes pass!

När jag började på yogan var jag näst intill helt orörlig i lederna och hade inga krafter alls. Jag hade ont i hela kroppen och känseln i min högra arm hade börjat domna bort. Så illa att jag varit på magnetröntgen som inte kunde utföras (varför inte? Puh..det berättar jag annan gång) Läkarna tyckte att jag skulle ta tabletter och byta jobb helt enkelt men det vill inte jag… Jag är fortfarande inte bra men nu klarar jag de flesta yogaposer och känseln börjar komma tillbaka i fingrarna, och jag har inte bytt jobb 🙂

Hittills har jag nästan bara gått på Åses tisdagspass men nu när träningsvärken har inte sitter i lika länge så ska jag börja gå två gånger i veckan. När vi gör en övning som jag tror att jag inte ska klara av så brukar jag tänka på den här Youtube videon och då vet jag att det inte finns några gränser, och som Åse brukar säga.. endast 50% av ”smärtan” i en övning är riktig smärta, resten är bara något som vår hjärna hittar på. Ganska tänkvärt eller?

Köpte förresten en yogamatta i veckan från Outnorth som är hur skön som helst och som jag invigde i tisdags!

E.C.O. Sticky Mat från Prana

Torsdag blev det afterwork med gänget på Outnorth och så David som tyvärr inte längre jobbar där. Vi träffades i Slottsparken och hade hur mysigt som helst, det känns nästan som en liten familj 🙂 och idag åkte jag och David dit bara för att semesterluncha med de andra eftersom många inte är där på måndag. Efteråt blev det IKEA, nöjde mig med några glaskrukor till alla mina nötter och frön… En bra vecka helt enkelt! Imorgon bitti ska jag testa Bodybalance. Har aldrig testat förut men jag älskar att träna på morgonen för det brukar sätta färg på hela dagen sen 🙂

David Lundquist är en av drivkrafterna i Active 0480, en förening i Kalmarområdet som håller igång ungdomar på Skateboard, BMX, Inlines och Longboard.. Fantastiskt bra initiativ tycker jag!! Han är dessutom också en sån där människa som får en att helt enkelt bara må bra ♥ En sådan som man önskar att det fanns fler av ♥

När jag var förkyld och febrig för ett par veckor sedan så kom jag på ett underbart gott recept på chokladmjölk med ingefära! Färsk ingefära är mycket läkande för kroppen och jag var lite trött på ingefärste och hade inte så mycket annat hemma än det som fanns i skafferiet. Så jag gjorde mandelmjölk och chokladsås som blev till ingefärschokladmjölk ❥❥❥ 🙂

Du behöver två grundrecept som du kan använda till mycket mer än bara detta. Mandelmjölk och chokladsås. Mandelmjölk har jag redan lagt ut ett recept på, men här kommer ett som går snabbare som jag brukar göra när jag egentligen inte orkar, eller har bråttom…

Snabb Mandelmjölk (Ca. 1 liter)
2 dl mandel
9 dl vatten

Mixa mandel och vatten tills mandeln är helt finfördelad. Sila bort mandeln och häll ”mjölken” på flaska = färdig. Snabbt va? Mandelpulpen brukar jag frysa in och använda till annat, eller så torkar jag den och maler till mandelmjöl.

Raw Chokladsås (ca. 4 dl)
10 Dadlar
0,5 dl Kokosolja
4 msk Kakao
1 tsk Vaniljpulver
en nypa Himalayasalt
Ca. 2-3 dl Vatten (gärna vattnet från de blötlagda dadlarna)

Om du använder torkade dadlar så måste de blötläggas ca. 10 timmar. Använder du Medjool dadlar eller liknande behöver du inte blötlägga, kom bara ihåg att kärna ur dem. Smält kokosoljan i vattenbad om den inte redan är flytande. Mixa alla ingredienser till en slät sås. Vill du ha såsen rinnigare kan du bara tillsätta mer vatten.

Ingefärschokladmjölk ♥

Ingefärschokladmjölk (1 stort glas)
1 dl Chokladsås (se ovan)
4 dl Mandelmjölk (se ovan eller här)
2 msk Finhackad färsk Ingefära
en nypa Himalayasalt

Mixa ingefäran i mandelmjölken. Sila bort ingefäran i en sil och häll alla ingredienser i en gryta. Värm på låg värme och rör ofta tills chokladdrycken är ljummen. Perfekt när man är förkyld och tycker lite synd om sig själv eller som kvällsgott innan man ska gå och lägga sig. Otroligt god också att servera kall med isbitar i, helst mandelmjölksisbitar!

 

Valnötspesto & lite till…

JAAAAAAAAAAA nu blir det RIKTIG FEST 🙂 Igår kom en inbjudan till Törneby Herrgårds ettårsfest hos Gabi, den blir riktigt bra!! Var på invigningen för ett år sedan och den var över ALL förväntan 🙂 Har hört rykten om att det blir en hel del kändisar där så jag måste ta med kameran! Förra året sjöng Håkan Hemlin och det var den kvällen han blev ihop med sin Anna.. Anna, jag, Mari Strandgårdh och Billy Lansdowne stod i köket och diskuterade bröst (fråga mig inte varför??) och plötsligt flaschar Anna sina jättebomber 🙂 Det kanske var där Håkan fastnade för han stod mittemot? Hehe.. så nu firar de i alla fall ettårsdag!

Mikkey Dee I Motörhead har jag redan träffat en gång när jag följde med Gaby till Ashton Martins Sverigeevent (Ja… hon har en Ashton…), jag hade ingen aning om vem Mikkey var så när vi skulle träffas på ”mingel” innan eventet skulle jag vara artig och frågade ”-vad jobbar du med då! Alla slutade prata och stirrade på mig. Sjukt pinsamt! Gabi räddade mig men Mikkey kom aldrig över det på hela kvällen.. på efterfesten kom han fram till mig med en ung tjej under varje arm och sa ”-Gitte.. De HÄR vet i alla fall vem jag är”.. Ha ha kul kille 🙂 Men han visste inte heller vem jag var så.. 😉

Men just nu ser fram emot imorgon då jag ÄNTLIGEN ska få gå på Raw Food Inspirationsdag för Elisabet’s Raw Food. Jag skulle gått i vintras men då fick jag influensan, gången efter hade jag redan bokat upp mig på Kristallterapikurs hos min väninna Marie Nilsson som driver KundaliniNyckeln AB. Började ge upp hoppet men SÅ HÄNDE DET 🙂 🙂 🙂 Jag kunde! Veckan efter jag anmält mig – igen – fick jag veta att jag missade Get Out’s Fair Enough mässa i Bodafors – Typiskt. Ett gäng från Outnorth är där nu och lever vildmarksliv och jag kunde varit med. Nåja..ibland måste man helt enkelt sålla… Självklart kommer jag att ta en massa kort och blogga om inspirationsdagen 🙂

Nu tar vi ett recept..

Denna pesto är perfekt till pasta eller på ett kex. Är du nötallergiker kan du byta ut valnötterna mot solroskärnor. Näringsjästen gör att peston får en smak som påminner om parmesanost. Näringsjäst är egentligen inte helt rå, det är en inaktiv proteinrik jästsvamp som framställs genom en odling på sockerrör eller melass. Sedan skördas, tvättas och torkas den. Jag brukar köpa den i flingform. Den har en nötig, ostig smak och den används mycket av veganer som parmesan eftersom den är fri från animalier.

Valnötspesto

Valnötspesto

1 kruka färsk Basilika
1 dl Valnötter (eller solrosfrön)
2 msk Kallpressad olivolja
2-3 msk Vatten
1 msk Pumpakärnor
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk Himalayasalt
1-2 tsk Citronsaft
2 msk Näringsjäst
Lite nymalen Svartpeppar

Mixa allt i matberedare till en gryning konsistens. Smaka av 🙂

Zucchinipasta med Valnötspesto, tomater, rödlök och oliver

Ibland har jag denna Pesto till Zucchinipasta, har du en Spiralskärare så kan du göra kul pasta med den, annars kan du bara skiva zucchinin med osthyvel som du sedan strimlar. Så gjorde jag innan jag hade en spiralskärare…