Raw Apelsincheesecake

Typiskt mig att missa min ettårsdag! Ja, här på bloggen alltså. 4 april 2012 började jag blogga mina recept efter att ha ätit Raw Food i nästan ett år. Sedan har det bara tuffat på och det är rätt kul att kunna följa sin egen kulinariska utveckling måste jag säga. Jag har lärt mig massor sedan jag började för två år sedan och älskar att dela med mig av mina erfarenheter till alla som vill läsa! Ja, då firar vi väl då – med en Raw Apelsincheesecake eller?

Raw Apelsincheesecake strösslad med kakaopulver, godast halvtinad. Läs mer

Härliga dagar i Skåne med syrran!

Tjolahopp 🙂 Har haft några helt underbara dagar med min syster i Skåne och kom hem idag. Vi fick låna en stuga av syrrans kompis Eva så vi kunde mötas på halva vägen. Syrran nära Ringstedt i Danmark och jag bor ju i Kalmar så vi tillbringade några härliga dagar strax utanför Hörby. Vädret var sådär men eftersom det bara var hon och jag så bestämde vi oss för att göra absolut ingenting 🙂 Det var HUR härligt som helst och jag tror aldrig vi pratat om så mycket förut. Vi tittade inte ens på TV utan vi pratade, läste, mediterade eller bara satt och stirrade i tomma intet. Såna dagar skulle man ha fler av för kroppen töms verkligen på stress. Dag ett var jag lite stressad och rastlös men sista dagen ville jag knappt åka hem till TV’n och alla måsten.

Vi skulle ätit lite Raw Food men det blev inte så, det blev potatissoppa, pasta och en massa smågodis istället 🙂 Så när jag kom hem hade jag ett enormt sug efter Råkost!!! Det blev en snabb Zucchinipasta med en fyllig tomatsås, efter det mediterade jag en timma och nu sitter jag och skriver detta inlägg och dricker en choklad-ingefärs smoothie och känner mig laddad för veckan som kommer.

Zucchinipasta med fyllig tomatsås – Raw såklart!

Läs mer… Läs mer

Äntligen med symaskin igen!

Åh vad jag har saknat min symaskin! Det är en gammal Husqvarna som jag köpte för säkert 20 år sedan. Den var en raritet redan då, men den var helt nyrenoverad och hur bra som helst! Tyvärr har jag inte tagit hand om den genom årens lopp och en dag ville den inte mer, så jag lämnade in den hos Symaskins-Arne som försökte laga den. Tyvärr var den FÖR trasig så den gick inte laga men han satte ihop en exakt likadan till mig som jag fick för samma pris som den andra skulle kosta att laga 🙂 Notan gick på strax över 1600 kr och då snackar vi inte billigt skräp utan en gammal hederlig symaskin som kommer att hålla i åratal om jag sköter om den lite bättre nu…

Husqvarna 2000 – en gammal goding!

Läs mer… Läs mer