Ekologisk tandkräm & Grönsaksdipp

Recipe will follow in english

Letade på ICA efter en ekologisk tandkräm men till min förvåning fanns det ingenting alls som ens påminde om det!! Undrar varför? Synd att man ska behöva skicka efter sin tandkräm bara för att man vill slippa kemikalierna… Hittade en shop som heter VitaVera som verkar bra! Ska absolut betställa därifrån. Ser att de har både tandkräm, mascara, deo och rouge = precis allt som jag nästan har slut på 🙂

Lugn bara lugn, kommer blogga om resultatet..

Just nu provar jag en hudlotion från Valleberga Örtprodukter på Öland med Ringblomsextrakt. Den luktar inte så gott men går in bra i huden. Kan inte riktigt bestämma mig än för om jag gillar den eller inte.

Ringblomslotion från Valleberga Örtprodukter

Däremot älskar jag deras Läppbalsam, den går jag aldrig någonstans utan 🙂
Jag brukar köpa dem hos Tina på Harmoniqa i hennes butik. Godast är den med Mandarinsmak ♥

Mandarin Läppbalsam

Nu över till ett nytt recept. Idag var jag för lat för att göra någon mat, hade inget särskilt hemma men hittade till slut ingredienser till en dipp som jag först tänkt ha som pålägg på ett par Raw knäcke, men när den var klar blev jag så sugen på morötter, så det blev en dipp istället. Resterna kommer på mackan imorgon med lite färska tomater och gurka tror jag. 🙂

Tomatpaprikadipp här i en gammal vacker silverkanna som borde putsas..

Grönsaksdipp (ca 2 dl)
0,5 dl Cashewnötter
4 hela soltorkade tomater
½ Paprika
1 tsk Olivolja
1 tsk Citronsaft
Herbamare Örtsalt
Svart peppar
0,5 dl Vatten

Mal nötterna till fint mjöl. Mixa resten till en slät dip. Smaka av med salt och peppar. Servera 🙂 Jag hade bara morötter hemma men dippa gärna lite färgglada grönsaker och om något blir över så kan du ta det på mackan nästa dag!

❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈

Vegetable Dip (about 2 dl)
0.5 dl cashews
4 whole dried tomatoes
½ Paprika
1 tsp olive oil
1 tsp Lemon juice
Herbal salt
Black pepper
0.5 dl water

Grind nuts into fine flour. Mix the rest to a smooth dip. Season with salt and pepper. serve 🙂 I only had carrots at home, but feel free to serve the dip with som colorful vegetables and if anything is left over you can take it on some raw bread the next day!