Healing med Raw frikadeller och blomkålsmos

Ikväll är det premiär på Livet på andra sidan, programmet som jag fick vara med och spela in 🙂 Programmet handlar om tre svenska mediers vardag. Undersökningar visar att nära var fjärde svensk anser sig ha varit i kontakt med andevärlden någon gång! Kolla Sjuan kl. 21:00..

Här kommer ett recept på frikadeller med blomkålsmos. Det kan med fördel värmas en stund i ugnen innan servering.

Raw Frikadeller med blomkålsmos och marinerad lök

Läs mer… Läs mer

Besegra rädslor

Jag har några gånger fått förfrågan om jag kunde tänka mig att komma ut och föreläsa för folk om Raw Food. Hittills har jag sagt nej av ren rädsla. Ska jag tala inför en massa människor?? Huuuh…. När jag var på mässan så var det ju första gången jag hade med mig Raw Food och det hände att det blev en liten folksamling som stod och lyssnade på vad jag hade att säga och efteråt tänkte jag på hur lätt det gick och hur mycket energi jag själv fick av all feedback!

En dag satt jag hemma och planerade lite framåt med kristallbehandlingar, webbshopen och allt och då började jag fundera på om jag ändå skulle börja föreläsa – i pytteliten skara? När jag satt i mina djupaste tvivel och velade fram och tillbaka kom dagens insikt från Bob Proctor som löd:

”Inaction breeds doubt and fear. Action breeds confidence and courage. If you want to conquer fear, do not sit home and think about it. Go out and get busy.” Dale Carnegie

Hahaha kan det bli tydligare?? Jag vet ju att nyckeln till en bra prestation är att vara VÄL FÖRBEREDD. Det märkte jag om inte annat på mässan. När man är trygg i det man pratar om så försvinner alla tvivel. Så det är väl bara att sätta igång! 🙂

Läs mer… Läs mer

Valnötspesto & lite till…

JAAAAAAAAAAA nu blir det RIKTIG FEST 🙂 Igår kom en inbjudan till Törneby Herrgårds ettårsfest hos Gabi, den blir riktigt bra!! Var på invigningen för ett år sedan och den var över ALL förväntan 🙂 Har hört rykten om att det blir en hel del kändisar där så jag måste ta med kameran! Förra året sjöng Håkan Hemlin och det var den kvällen han blev ihop med sin Anna.. Anna, jag, Mari Strandgårdh och Billy Lansdowne stod i köket och diskuterade bröst (fråga mig inte varför??) och plötsligt flaschar Anna sina jättebomber 🙂 Det kanske var där Håkan fastnade för han stod mittemot? Hehe.. så nu firar de i alla fall ettårsdag!

Mikkey Dee I Motörhead har jag redan träffat en gång när jag följde med Gaby till Ashton Martins Sverigeevent (Ja… hon har en Ashton…), jag hade ingen aning om vem Mikkey var så när vi skulle träffas på ”mingel” innan eventet skulle jag vara artig och frågade ”-vad jobbar du med då! Alla slutade prata och stirrade på mig. Sjukt pinsamt! Gabi räddade mig men Mikkey kom aldrig över det på hela kvällen.. på efterfesten kom han fram till mig med en ung tjej under varje arm och sa ”-Gitte.. De HÄR vet i alla fall vem jag är”.. Ha ha kul kille 🙂 Men han visste inte heller vem jag var så.. 😉

Men just nu ser fram emot imorgon då jag ÄNTLIGEN ska få gå på Raw Food Inspirationsdag för Elisabet’s Raw Food. Jag skulle gått i vintras men då fick jag influensan, gången efter hade jag redan bokat upp mig på Kristallterapikurs hos min väninna Marie Nilsson som driver KundaliniNyckeln AB. Började ge upp hoppet men SÅ HÄNDE DET 🙂 🙂 🙂 Jag kunde! Veckan efter jag anmält mig – igen – fick jag veta att jag missade Get Out’s Fair Enough mässa i Bodafors – Typiskt. Ett gäng från Outnorth är där nu och lever vildmarksliv och jag kunde varit med. Nåja..ibland måste man helt enkelt sålla… Självklart kommer jag att ta en massa kort och blogga om inspirationsdagen 🙂

Nu tar vi ett recept..

Denna pesto är perfekt till pasta eller på ett kex. Är du nötallergiker kan du byta ut valnötterna mot solroskärnor. Näringsjästen gör att peston får en smak som påminner om parmesanost. Näringsjäst är egentligen inte helt rå, det är en inaktiv proteinrik jästsvamp som framställs genom en odling på sockerrör eller melass. Sedan skördas, tvättas och torkas den. Jag brukar köpa den i flingform. Den har en nötig, ostig smak och den används mycket av veganer som parmesan eftersom den är fri från animalier.

Valnötspesto

Valnötspesto

1 kruka färsk Basilika
1 dl Valnötter (eller solrosfrön)
2 msk Kallpressad olivolja
2-3 msk Vatten
1 msk Pumpakärnor
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk Himalayasalt
1-2 tsk Citronsaft
2 msk Näringsjäst
Lite nymalen Svartpeppar

Mixa allt i matberedare till en gryning konsistens. Smaka av 🙂

Zucchinipasta med Valnötspesto, tomater, rödlök och oliver

Ibland har jag denna Pesto till Zucchinipasta, har du en Spiralskärare så kan du göra kul pasta med den, annars kan du bara skiva zucchinin med osthyvel som du sedan strimlar. Så gjorde jag innan jag hade en spiralskärare…

 

 

Fredag d.13, Doris & Elisabet’s Raw Food♥

Fredag d.13 = alltid en bra dag för mig smiley

Idag var vi på djursjukhuset med Doris för en seniorkontroll. (Hon fyller 10 år till sommaren). Hon har kräkts mycket och betett sig konstigt. Njurar och allt verkade vara ok men vi har inte fått svar på alla prover ännu, men hon verkar frisk så det är nog något annat som inte är bra… Vi bytte kost till henne för någon vecka sedan och det verkar som om den nya maten hjälper. Hon får torrfodret Perfect Fit och har tidigare fått In-Home, men djurläkaren tyckte att jag skulle testa med Senior +8 och det verkar bra – HÄRLIGT!!

Om proverna inte visar något fel har jag tänkt kontakta Gabriella Rastad som är en kvinna på Öland som är djurkommunikatör.. Jag jobbar tillsammans med hennes son och har hört mycket gott om henne. Ja, klart att sonen prata gott om sin mamma men ändå, jag tror att hon är duktig och kan hjälpa!

Efter djursjukhuset blev det Saluhallen för lite hämtmat, det blev självklart Raw från Elisabet’s Raw Food och valet föll på dagens Lasagne. Trots att jag ätit Raw Food i snart ett år så har jag faktiskt aldrig ätit en Raw Lasagne. Har hittat hundratals recept på det men har inte tyckt att det verkar särskilt lockande.. OOOJ vad jag hade fel – Den var HIMMELSK!!! I alla fall Elisabet’s.. Har inte hennes recept men här kommer en bild på den gudomliga smiley

6 maj ska jag äntligen på Raw Food inspirationsdag i Saluhallen. En heldag där vi ska tillaga Raw Food! Första gången jag skulle gått var i februari men då fick jag influensan och kunde inte men Elisabet lovade att jag kunde få gå nästa gång, men då kunde jag inte heller för då var jag på Kristallterapikurs steg 3 hos min väninna Marie men NU jäklar – ÄNTLIGEN ska det bli av. Kommer självklart ta en massa bilder till bloggen!

En bra dag helt enkelt fredag d. 13 smiley och vad är oddsen.. inlägg nr 13 på just fredag d. 13!

Nu ska jag fortsätta förbereda jätterean i shopen som går av stapeln nu i helgen!