B & D vitamin och härliga Kokosbars

Nu har jag äntligen fått mitt certifikat som Kristallhealer! Jag har några terapier kvar som ska redovisas innan jag kan börja jobba med det och det är mycket att ta in och smälta, men sedan är det bara att tuta och köra 🙂 Vi lärde oss massor som vanligt och förmodligen fortsätter jag masterutbildningen till våren! Den blir en fördjupning i det vi lärt oss och det vill jag inte missa.. Jag känner mig full av idéer och kommer att göra kristallutlägg hemma som jag tänker skriva mer om här på bloggen. Åh om tid bara växte på päronträdet nere på gården…

En liten skara som certifierades på Kundalini-Nyckelns Kristallterapikurs. Från vänster ser du Susanne, Gitte, Helene, Pirjo och lärare Marie Nilsson.

Läs mer… Läs mer

Krämig chokladkaka med aprikosfyllning

Kanske inte det roligaste inlägget som kommer idag men jag tror att många kan ha samma problem –  Eksem! Jag har haft problem i många år med eksem som plötsligt blossar upp. Jag får det ibland här och där. Stresseksem kallas det och när det kommer vet jag att jag måste varva ner lite.. Veckorna innan semestern var ganska stressiga. Jag tänkte inte så mycket på det när jag var mitt uppe i det men när eksemet slog ut så suckade jag lite och tänkte att jag ändå skulle få ta det lugnt snart. Jag HADE en lugn semester men eksemet försvann inte och när jag började jobba igen så blev det bara värre och värre…

Läs mer… Läs mer

Zucchinibröd i många varianter!

Jag måste göra lite reklam för nästa helg! Då ställer jag ut med Silverbiten.seMå Bra Mässan på Öland som firar 10-års jubileum! Jag planerar att ta med mig smakprover på några Raw Food gottebitar och försöka sprida lite välmående 🙂 Du kan läsa mer om mässan här.

Detta zucchinibröd gjorde jag första gången efter Ani Phyo’s kokbok. Det var JÄTTEGOTT och efter det så har jag gjort lite egna varianter på det. Ett grundrecept till ett neutralt bröd som du kan smaksätta om du vill. Jag har även lekt lite och testat olika kakvarianter. Smetar man ut det tunt och minskar lite på zucchinin så blir det spröda och goda kex istället. Du kan också lägga i hela/grovhackade solrosfrön och lite lite carobpulver, så smakar det som rågböd 🙂

Underbara Zucchinibröd med Avocadoröra

Läs mer… Läs mer

Vilken färg ska Budda få?

Recipe will follow in english

För några år sedan fick jag en tavla av min systers man Teddy Schaadt som målar de mest fantastiska naturlandskapen i olja. Jag fick välja precis vilken jag ville och fastnade för denna som är från deras semester på Shetlandsöarna. Bilden är målad strax efter ett regnoväder som just dragit bort och är SÅ fantastiskt vacker!!! Det är helt galet detaljerad och man tröttnar liksom aldrig att titta på den…
Ta en titt på hans hemsida, där finns många underbara konstverk!

Fantastisk Oljemålning av Teddy Schaadt

Tavlan är min ögonsten och hänger ovanför min kära Budda 🙂

Min kära Budda

Ja, Budda.. honom köpte jag i en inredningsbutik i Kalmar som nu tyvärr har slagit igen. Han är ganska stor och står i hemmets centrum där Chi ska flöda fritt. Jag har sån tur att vi inga väggar har just där, så chi kan verkligen flöda fritt och där sitter han i sin eviga bön och välsignar vårt hem ♥
Det enda som stör mig lite är att han är så mörk och ser lite plastig ut – eller? Vet inte var det är för material men jag funderar på att måla honom i silver, brons eller guldfärg så han ser lite exklusivare ut. Du vet en sån där flytande guldfärg.. har hittat det på Bauhaus och tror att de har det ännu. Vad tror ni? Ska jag våga??

Här kommer ett recept på jättegoda chokladkulor med Avocado. Minns inte var jag hittade receptet men jag har ändå ändrat lite på det och här kommer min variant..

Chokladdrömmar

Raw Chokladkulor (ca. 20 st)
1,5 dl Mandel
1 dl Kakao
1 Avocado
3 msk Agavesirap
2-3 msk Vatten

Överdrag
1 dl Kokosolja
0,5 dl Kakao
½ Avocado
1 msk Agavesirap

Mal mandeln så fint du kan. Mixa allt till fyllningen i en matberedare tills det blir en slät massa. Tillsätt bara så mycket vatten som behövs för att smeten ska bli slät. Ställ in i kylskåpet och låt stelna tills det går forma kulor av den.
Mixa under tiden ingredienserna till överdraget, massan ska bli helt slät. Mixa en stund tills kokosoljan börjar smälta och massan börjar bli krämig. Doppa kulorna i överdraget och ställ in i frys och låt stelna.

❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈

Raw Chocolate Marbels (approx. 20 pieces)
1.5 dl Almonds
1 dl Cocoa
1 Avocado
3 tablespoons Agave nectar
2-3 tablespoons water

Coating
1 dl Coconut oil
0.5 dl Cocoa
½ Avocado
1 tablespoon Agave nectar

Grind the almonds as finely as you can. Mix all the ingrediences for the filling in a food processor until it becomes a smooth paste. Just add as much water as needed to make the batter smooth. Put in refrigerator solidify until you can roll little marbels of it.
In the meantime mix the ingredients for the coating, until the mass is completely smooth. Mix for a while until the coconut oil starts to melt and the mass becomes creamy. Dip the marbels in the coating and place them in the freezer. Then ready to serve 🙂

Margaretaloppet och CitronCarober

Idag skulle jag sprungit Margaretaloppet i Kalmar tillsammans med tjejerna på Outnorth men jag har varit lite hängig ett tag (därför lite klent med inlägg på några dar…) så jag hoppade av 🙁 Vi sprang förra året och då kom jag i mål på 31 minuter (ochnånting).. jag minns att jag spurtade på slutet så klockan inte skulle hinna slå om till 32… Ingen sensationell tid men jag var åtminstone först inne av vårt gäng. Fast i år hade jag inte slagit Cassandra i alla fall för hon kom sexa totalt och sprang på 19 minuter (ochnånting) = DJUPT Imponerad!!

Cassandras impornerande spurt!

Jag gick i alla fall dit och hejade dem i mål :). Stod redo på muren med kameran men lyckades missa allihopa utom Cassandra. Sedan fikade vi innan vi gick hem igen. Vi brukar beställa en fikakasse och fika på gräset, det är himla mysigt. (Brukar var kanske att ta i eftersom jag bara varit med ett år)

Kanske (men bara kanske) ska jag springa Göteborgsvarvet igen, jag sprang det 2005 tror jag det var, då hade jag tränat lite innan men mitt enda mål var att ta mig igenom utan att gå. Jag lyckades nästan för det fanns passager där det helt enkelt var omöjligt att ta sig igenom för det var så mycket folk. Men jag tog mig i alla fall i mål på 2 timmar och 20 minuter, en bedrift som jag fortfarande skryter om ;). Känns som om det kanske är dags att sluta prata om det och göra om den bedriften eller? Tur det är ett helt år kvar dit…

Tog en bild på vackra Kalmar slott i väntan på tjejerna.

Jag gjorde en annan variant av energibollar i söndags. dessa blev helt nötfria med en klar smak av citron och en liten hint av Carob.. Himla gott om jag får säga 😉 Jag vet att det kanske varit väl mycket bröd och kakor men jag lovar att det kommer lite fler matrecept framöver..

Läckra CitronCarobbollar

CitronCarober

1 dl Solrosfrön
1 dl Hampafrön
2 dl Pumpafrön
2 dl Russin
2 msk Carob
1 msk Zest från citroner (1-2 st beroende på hur stora de är)
Saft från 2 citroner
Lite Himalayasalt

Mixa allt i matberedare till en jämn smet. Vill du så kan du mala alla fröna först för det ligger ofta lite hårda skalrester bland hampfröna. Tillsätt lite vatten om degen blir för torr. Rulla till bollar eller vad du nu vill .
Jag mixade lite kokos ihop med kakaonibs som jag sedan rullade dem i.

Since I have notised that I have a few NON Swedes reading my blog, the recipies will follow in English from now on:)

LemonCarob’s

1 dl sunflower seeds
1 dl Hemp Seed
2 dl pumpkin seeds
2 dl Raisins
2 tbsp Carob
1 tbsp Zest of lemons (1-2 lemons depending on how big they are)
Juice from 2 lemons
A pinch of Himalayan Salt

In food processor blend until smooth. If you want to you can grind all the seeds before adding them for a smoother texture. Add a little water if the dough is too dry. Roll into balls or whatever you want.
I mixed some coconut together with cocoa nibs, which I then rolled them in.

Energibollar

Festen i Lördags var TOPPEN!! Tv5 var där och filmade, alla från Svenska miljonärer var där och några till. Jag har inte gått igenom bilderna än men de kommer 🙂

De här energibollarna fick vi på inspirationsdagen i Saluhallen, de är supersnabba att göra och verkligen läckra! Elisabet har russin i sina men i min variant har jag vanilj och dadlar, jag har dessutom bytt ut lite av nötterna mot frön. Man kan byta ut alla nötter om man vill..

Vaniljenergiboll på ett vackert kristalllöv som jag ärvt av min mamma ♥

Vaniljenergibollar 15-20 st:
2 dl Pumpafrön eller Solrosfrön
2 dl Mandel
2 dl Dadlar
Saften från ½ Citron
1 nypa Himalayasalt
1 msk Honung
1 tsk Vaniljpulver

Blötlägg dadlarna i en timma så de är lättare att mixa, men de ska bara bli lite mjuka. Mixa nötterna i matberedare till ett fint mjöl och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa tills det går göra bollar, är det för torrt så tillsätt lite vatten eller mera citron. Rulla till bollar som du rullar i kokos. Frys in dem om du inte äter upp dem bums 😉

 

Raw Vaniljfingrar

Dessa kex är bra att alltid ha hemma, de håller länge och är perfekta till glass, ostar, fruktsalsa, mandelsmör, en god marmelad eller bara som de är..

Raw Fingerkex


Vaniljfingrar (ca. 50 st)

2 dl hela linfrön + 2 dl vatten låt svälla över natten
2 dl sesamfrön (gärna svarta + ljusa)
1 dl Solrosfrön
12 hela dadlar
2 tsk vaniljpulver
1 tsk himalayasalt
1,5 dl russin
0,5 dl Agarvesirap

Blötlägg  sesamfrön, solrosfrön och dadlar över natten. Sila i durkslag. Häll alla ingreidienser i matberedare (linfrögröten ska inte silas) och blanda till en ganska jämn kletig smet. Smaka på smeten om du behöver mer av något. Det får gärna finnas lite stora frön och russinbitar kvar, det ger lite extra ”crunch”.

Bred ut på bakplåtspapper i ett ca. 3-5 mm tjockt lager. Skär ut stänger med en pizzaskärare och ställ in i ugnen som du förvärmt till knappt 50 grader. Låt torka minst 12 timmar med ugnsluckan på glänt för att släppa ut fukten. Vänd fingrarna efter några timmar när de går vända på utan att de bryts av. Har du torkugn, använder du självklart den istället. Håller sig i flera veckor beroende på hur länge du torkat dem.

Havrebanankakor

Detta recept har jag lånat av Jenné Claiborne med ett par justeringar. ”Kakor” är egentligen inte en rättvis benämning av dessa läckerbitar eftersom du lika gärna kan äta dem till frukost till en kopp te eller ett stort glas härlig mandelmjölk!

I morse hade jag ett glas chokladmjölk till… Chokladmjölken gör jag på ca. 4 dl mandelmjölk + 2 msk råkakaopulver + 1 tsk macapulver (ger en fyllig smak) + lite rå vaniljpulver + 6-8 blötlagda dadlar (eller en matsked agavesirap)
Mixa och njut ♥

Havrebanankakorna är enkla att göra och allt som egentligen behövs är en gaffel.

Bilden tillhör Jenné Claiborne och Raw Food Recipes

Havrebanankakor

2 mogna bananer
2 tsk agavesirap
2 tsk sesamolja
4 dl havregryn
2 msk linfrön
1 tsk kanel
½ tsk kardemumma
4 blötlagda dadlar
0,5 dl russin
1,5 msk färsk ingefära
10 grovhackade valnötshalvor

Mosa bananer och dadlar till en jämn smet, riv i ingefäran. Har du en mixer så mixa istället. Blanda alla ingredienser och låt blandningen stå en kvart tills havregrynen sugit upp vätskan så att degen går att forma. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugn i max 50 grader med luckan på glänt i ca. 24 timmar. Eller torka i torkugn. Kakorna blir aldrig helt torra utan blir lite sega av bananen.

Vanliga havregryn är inte en råprodukt eftersom havret ångas upp innan det valsas men det finns råhavre som är kallvalsat. Enda stället jag hittat det på är hos www.ravarubutiken.se och där är det ofta slut. Jag har fått veta att kallvalsat havregryn har väldigt kort hållbarhet och därför köper de endast in små volymer varje gång, men man kan sätta bevakning på deras produkter och få ett mejl när de får hem – ME LIKE smiley

Får jag inte tag på råhavre använder jag vanliga ekologiska havregryn som ändå har ett väldigt högt näringsinnehåll.

Köp INTE vanliga russin, de är FULLPUOPPADE med gifter!! Testfakta är bara en av dem som visar att de har höga halter av mögelgift som kan ge njur- och leverskador! Man tror att man är så duktig när man ger sitt barn ett russinpaket istället för godis, men ack vad du bedrar dig, så – tänk dig för innan du ger det till ditt barn!! Köp ekologiska och osvavlade ♥

Moccabites

Himmelska Moccamumsbitar för dig som saknar den fylliga kaffearomen! Inte 100% Raw men klart godkända ändå i min värld.. Lite bitter ton och saltet ger en extra touch! Ummm smiley

Moccabites ca. 15 st.

½ dl solrosfrön
½ dl torkade mullbär
4 msk kakaopulver
1 msk frystorkat kaffe (kan uteslutas)
2 tsk vaniljpulver
8 dadlar
1 msk kokosolja

Garnering:

1 msk kokos
1 msk kakaonibs
Lite Himalayasalt

Eller

1 dl kakaosmör
1 msk kakao
1 msk agavesirap

Blötlägg dadlarna minst 4 timmar, häll av vattnet. Lägg alla ingredienser i matberedare och mixa till en jämn smet (gör kokosoljan flytande och häll i den sist). Forma små bollar av smeten och tryck dem lite platta. Låt smeten stå en stund i kylskåpet om den inte går forma. Mal kokos och kakaonibs till garneringen och blanda med saltet.Täck Moccabitarna med garneringen eller Smält kakaofett i vattenbad, tillsätt kakao & agavesirap och doppa bitarna i chokladen så de är täckta (chokladlagret blir tjockare om du fryser in bollarna en stund innan du doppar dem), ställ in i kylen 1 timma tills kokosoljan stelnat. Håller ca. 1 vecka i kyl eller månader i frys.