Välgörande och underbar Ingefärschokladmjölk

Veckan som gått har varit ganska intensiv. I lördags var jag hos Marie Nilsson på en supertrevlig tjejkväll. Ingrid som snart är klar med sin mediumutbildning var också där och hade lite kursplaner men vi får se vad det blir 🙂

I tisdags var det yogadax igen och jag måste säga att jag nästan är kär. Objektet för min platoniska kärlek är Åsa Häggerud – en helt fantastisk människa och yogalärare. SÅ otroligt full av positiv energi att jag sällan mött liknande! Jag vet inte om hon är medveten om det men hennes händer utstrålar en enorm energi. Värmen känns på långt avstånd. På avslappningen efteråt brukar hon välja ut några som hon överraskar med lite underbar massage och på något sätt så brukar hon alltid välja just mig de dagar jag behöver det som mest.

Nej, det här är inte Åse men visst är bilden härlig!!

Åse brukar bära en Malas av rosenkvarts som hon alltid tar av sig innan yogan och lägger framför oss i en hjärtform. En dag när jag var otroligt stressad och tyckte att livet var mest pest så lägger hon det precis framför mig så spetsen pekar rakt  mot mig – och så bara ler hon 🙂 Det värmde i hela kroppen och när jag gick därifrån var jag totalt avslappnad, lugn och nöjd! Det roliga är att jag tror inte att hon har en aning om vilken effekt hon har på sin omgivning. Människan är helt enkelt fantastisk! Det är en sann ära att ha förmånen att kunna delta på hennes pass!

När jag började på yogan var jag näst intill helt orörlig i lederna och hade inga krafter alls. Jag hade ont i hela kroppen och känseln i min högra arm hade börjat domna bort. Så illa att jag varit på magnetröntgen som inte kunde utföras (varför inte? Puh..det berättar jag annan gång) Läkarna tyckte att jag skulle ta tabletter och byta jobb helt enkelt men det vill inte jag… Jag är fortfarande inte bra men nu klarar jag de flesta yogaposer och känseln börjar komma tillbaka i fingrarna, och jag har inte bytt jobb 🙂

Hittills har jag nästan bara gått på Åses tisdagspass men nu när träningsvärken har inte sitter i lika länge så ska jag börja gå två gånger i veckan. När vi gör en övning som jag tror att jag inte ska klara av så brukar jag tänka på den här Youtube videon och då vet jag att det inte finns några gränser, och som Åse brukar säga.. endast 50% av ”smärtan” i en övning är riktig smärta, resten är bara något som vår hjärna hittar på. Ganska tänkvärt eller?

Köpte förresten en yogamatta i veckan från Outnorth som är hur skön som helst och som jag invigde i tisdags!

E.C.O. Sticky Mat från Prana

Torsdag blev det afterwork med gänget på Outnorth och så David som tyvärr inte längre jobbar där. Vi träffades i Slottsparken och hade hur mysigt som helst, det känns nästan som en liten familj 🙂 och idag åkte jag och David dit bara för att semesterluncha med de andra eftersom många inte är där på måndag. Efteråt blev det IKEA, nöjde mig med några glaskrukor till alla mina nötter och frön… En bra vecka helt enkelt! Imorgon bitti ska jag testa Bodybalance. Har aldrig testat förut men jag älskar att träna på morgonen för det brukar sätta färg på hela dagen sen 🙂

David Lundquist är en av drivkrafterna i Active 0480, en förening i Kalmarområdet som håller igång ungdomar på Skateboard, BMX, Inlines och Longboard.. Fantastiskt bra initiativ tycker jag!! Han är dessutom också en sån där människa som får en att helt enkelt bara må bra ♥ En sådan som man önskar att det fanns fler av ♥

När jag var förkyld och febrig för ett par veckor sedan så kom jag på ett underbart gott recept på chokladmjölk med ingefära! Färsk ingefära är mycket läkande för kroppen och jag var lite trött på ingefärste och hade inte så mycket annat hemma än det som fanns i skafferiet. Så jag gjorde mandelmjölk och chokladsås som blev till ingefärschokladmjölk ❥❥❥ 🙂

Du behöver två grundrecept som du kan använda till mycket mer än bara detta. Mandelmjölk och chokladsås. Mandelmjölk har jag redan lagt ut ett recept på, men här kommer ett som går snabbare som jag brukar göra när jag egentligen inte orkar, eller har bråttom…

Snabb Mandelmjölk (Ca. 1 liter)
2 dl mandel
9 dl vatten

Mixa mandel och vatten tills mandeln är helt finfördelad. Sila bort mandeln och häll ”mjölken” på flaska = färdig. Snabbt va? Mandelpulpen brukar jag frysa in och använda till annat, eller så torkar jag den och maler till mandelmjöl.

Raw Chokladsås (ca. 4 dl)
10 Dadlar
0,5 dl Kokosolja
4 msk Kakao
1 tsk Vaniljpulver
en nypa Himalayasalt
Ca. 2-3 dl Vatten (gärna vattnet från de blötlagda dadlarna)

Om du använder torkade dadlar så måste de blötläggas ca. 10 timmar. Använder du Medjool dadlar eller liknande behöver du inte blötlägga, kom bara ihåg att kärna ur dem. Smält kokosoljan i vattenbad om den inte redan är flytande. Mixa alla ingredienser till en slät sås. Vill du ha såsen rinnigare kan du bara tillsätta mer vatten.

Ingefärschokladmjölk ♥

Ingefärschokladmjölk (1 stort glas)
1 dl Chokladsås (se ovan)
4 dl Mandelmjölk (se ovan eller här)
2 msk Finhackad färsk Ingefära
en nypa Himalayasalt

Mixa ingefäran i mandelmjölken. Sila bort ingefäran i en sil och häll alla ingredienser i en gryta. Värm på låg värme och rör ofta tills chokladdrycken är ljummen. Perfekt när man är förkyld och tycker lite synd om sig själv eller som kvällsgott innan man ska gå och lägga sig. Otroligt god också att servera kall med isbitar i, helst mandelmjölksisbitar!

 

Healing & Nötfritt Kumminbröd

Recipe will follow in english

Idag är jag hängig, vaknade med ont i halsen igår och tar det lugnt idag också..har ingen lust att göra någonting alls så här kommer ett recept som jag tänkt publicera lite längre fram.. Typiskt när man nu råkar ha en veckas semester va? Nåja. Universums outgrundliga vilja och kanske enda sättet att få mig att ta det lugnt och vila?? Tror nästan det…

Var förresten hos Ingrid Nilsson och fick healing igår, är helt säker på att det hjälper! Värmen från hennes händer nästan bränner när hon healar, fast hon inte ens rör mig. Kan inte vara annat än bra 🙂

 People are always blaming their circumstances for what they are. I don’t believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and if they can’t find them, make them. ☯ George Bernard Shaw

Raw Havrekumminbröd

Kumminbröd
2 dl Linfrö + 4 dl Vatten
2 dl Pumpafrön
2 Morötter
1 Gul lök
3 dl Havregryn
0,5 dl Solrosolja
2 msk Gurkmeja (kan uteslutas)
0,5 dl Kummin
0,5 msk Lökpulver
0,5 msk Himalayasalt

Blötlägg linfröna i vattnet helst över natten. Häll INTE bort vattnet.
Mixa morötterna till småbitar i en matberedare, Tillsätt allt utom havre och lök och kör till en jämn smet. Finhacka löken och mixa den i smeten (lök får en bitter smak om den mixas för länge och ska därför alltid tillsättas på slutet) Tillsätt havret sist och blanda till en smet. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och torka i ugn på max 50 grader med luckan på glänt. Skär rutor med en pizzaskärare efter ett par timmar. Låt torka över natten och vänd nästa morgon. Vill du så kan du vända brödet tidigare och inte torka så länge, då får du ett saftigare bröd.
Du kan också vända i havregrynen utan att köra dem i matberedaren, så får du ett mjukare bröd eller så kan du ta med dem precis i början, så blir brödet mer som knäckebröd = Ju större havregrynen är, desto mjukare bröd.

❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈

Cuminbread
2 dl Flaxseed + 4 cups water
2 dl pumpkin seeds
2 Carrots
1 yellow onion
3 dl rolled oats
0.5 dl sunflower oil
2 tbsp turmeric (optional)
0.5 dl Cumin
0.5 tbsp Onion Powder
0.5 tbsp Himalayan Salt

Soak the flaxseeds in the water preferably overnight. Do NOT pour off the water. Mix the carrots into small pieces in a food processor, add everything but the oat and onions, and run until smooth. Chop the onion and mix it into the mixture (onions get a bitter taste if mixed too long and should always be added at the end) Add the oats last and mix to a paste. Spread the batter on a Baking sheet and dry in the oven at maximum 50 degrees with the door ajar. Cut squares with a pizza cutter after a few hours. Let dry overnight and flip it the next morning to dry on the other side. If you want to you can turn the bread earlier and not dry it for so long, you get a moister bread. You can also put the oatmeal in without mixing them in a food processor, you’ll get a softer bread = The less processed the oatmeal is, the softer the bread will be.

Ghostbusting och Citron-Limecheesecake

Idag har vi haft Gostbustern Ingrid Nilsson på besök. Såhär började det…

Inga spöken tack!

Vi har bott i vår lägenhet i 5 år nu och strax efter vi flyttat in kände jag att vi inte var ensamma. Jag minns första gången med en rysning när jag blev SÄKER på att vi inte var ensamma. Det var en dag jag var själv hemma. Ungarna hade inte kommit hem från skolan än när jag hörde någon öppna ytterdörren och komma in i hallen och hänga av sig jackan. Jag ropade glatt ”heeej” och väntade på svar. Inget svar. Jag gick ut i hallen för att se vem som kom hem men det var ingen där. ”J..la ungar” tänkte jag.. nu hoppar en av dom fram för att skrämma mig, samtidigt som jag med bankande hjärta kollade bakom alla dörrar, i garderoben men…nej, ingen där???

Jag har hört i syne tänkte jag och fortsatte med mitt. När min son kom hem strax efter frågade jag honom om han vart hemma nyss, men nej, ingen av dem hade varit hemma.

Detta blev snart vardagsmat. ”Någon” kom ofta hem och efter ett tag hade barnen också hört och sett samma saker. Jag var säker på att denna ”någon” var en man. Han höll sig till hallen men jag såg honom ofta stå i dörröppningen till både köket och vardagsrummet som ligger i anslutning till hallen. Vi såg honom alla. Efter ett tag blev det mer och mer aktivitet. Jag vaknade mitt i natten SKRÄCKSLAGEN av en varelse som blockerade min sovrumsdörr. Något av det värsta jag upplevt i mitt liv tror jag, när jag insåg att jag var vaken! Efter den natten fick jag nog. Jag renade hela hemmet med Salviarökelse och sade åt ”dem” på skarpen att de fick ge sig av! Allihop!! Aktiviteten pågick någon vecka till och jag stängde mig själv totalt för att undvika kontakt och inneslöt vår lägenhet i ett vitt ljus.

Månader gick och jag vågade fortfarande inte sova med sovrumsdörren stängd trots att jag märkt att den mörka energin försvunnit. Mannen i hallen var ändå fortfarande kvar. Jag sov dåligt för jag kände mig iakttagen från hallen men vågade inte stänga dörren för då hade jag nog inte sovit alls. Han skrämde ofta min dotter som såg honom tydligare än jag men han kändes inte ondskefull.. Till slut erbjöd sig Tina på Harmoniqa att försöka få bort honom om jag ville och jag tror att hon lyckades för nu har jag inte varken sett eller hört honom komma hem på ett år!

Trots att han försvann fortsatte vi att känna närvaro och se skuggor och min dotter undvek allt mer att vara ensam i lägenheten trots att jag försäkrade att de bara ville ha uppmärksamhet. Jag började sova med sovrumsdörren stängd igen trots att jag fortfarande kan vakna på natten av att ”någon” vill mig ”något”. Därför blev jag så glad när jag hörde att Ingrid Nilsson sökte hem att rena 🙂 Jag mejlade henne och frågade om hon kunde tänka sig att öva på vårt hem och hon sa ja!  Hon ville inte veta något alls innan så vi avtalade bara en tid. Marie Nilsson kom med och igår var det dax.

Ingrid utbildar sig till ghostbuster (det heter säkert något annat) hos Mediet Terry Evans och övningarna ingår i hennes utbildning som är klar i höst. Strax efter kommer ett reportage om henne ut i tidningen Nära. Hon har bl.a. lyckats ta ett kort på en pojke som hon såg i ögonvrån hemma en kväll. Istället för att göra som alla andra = bli rädd, smög hon fram mobilen och knäppte ett kort utan att vända på huvudet så han skulle märka att hon sett honom. ÅÅÅH vilket läskigt kort! Först när man ser fotot tänker man – en liten pojke, men sen om man zoomar in ögonen, så ser man TYDLIGT att ingen är ”hemma”…

Hon gick omkring i hela lägenheten och ville inte veta något alls. Hon bad mig bara följa efter henne och anteckna det hon kände in. Precis som på TV 🙂
Efter en stund fick hon kontakt med en kvinna som vi misstänker är min farmor. Jag har misstänkt att farmor varit med mig länge, men inte riktigt trott på det eftersom mitt enda minne av henne är när jag och min kusin bråkade om henne när vi var små, för att hon var min farmor och min kusins mormor…
Farmor var en ”klok gumma” som folk vände sig till när de hade problem och hon hjälpte många barn till världen. Farmor strosar tydligen runt i hela lägenheten och ser efter oss, det känns tryggt!

På mitt kontor satt en man som måste vara min farfar, för han hörde ihop med kvinnan. Han höll sig bara där och gillar tydligen mitt skrivbord och vad jag gör där 🙂 Lustigt för jag har OFTA irriterat mig på att jag inte får vara i fred för skuggorna när jag sitter där. Skönt att det bara är han. Jag kan inte minnas honom alls men Ingrid sa att släktingar ofta ser till oss fast vi inte ens träffats. Hon berättade vad de hade att säga till mig och deras omsorg gjorde att jag bad henne att låta dem vara kvar hos oss. Två små hundar hade vi också som skuttade runt i lägenheten. Det förklarar vår katt Doris underliga beteende här hemma.. det förklarar faktiskt en hel del………….
Hon hittade i alla fall ingen mörk energi, och det var otroligt skönt att få det bekräftat!

Till slut ställde vi oss in en ring och jag bad Ingrid att bara be dem dämpa sig och inte visa sig så mycket, så nu får vi se hur det kommer att gå..

Marie & Ingrid som vill ha mer?

När vi var klara fikade vi så klart 🙂 En smaskig citron/lime cheesecake med valnötschokladkokosbotten ummmmmmmmmmmm… Glömde såklart att ta kort innan vi åt så jag fick ta det sen.. men då var den tyvärr inte lika snygg.

Citron-Limecheesecake med Valnötschokladkokosbotten

Citron-Lime Cheesecake (12 bitar)

Botten:
2,2 dl Valnötter
2,2 dl Riven kokos
2 msk Kakao
10 Dadlar
Knappt ½ tsk Himalayasalt
Eventuellt någon tesked vatten

Fyllning:
7 dl Cashewnötter
1,5 dl saft från Citroner
1 dl saft från Lime
Zest från 2 citroner och två lime
1,5 dl Agavesirap
5 msk Kokosolja
½ tsk Himalayasalt
½ tsk Vaniljpulver

Botten: Blötlägg dadlarna i ett par timmar. Mixa nötter+kokos+kakao i matberedare tills nötterna är i småbitar. Tillsätt resten och kör till en smet som håller ihop. Är den för torr så tillsätt lite vatten. Den får inte vara blöt.

Klä en springform (form med löstagbar botten) med plastfolie och tryck ned degen över hela botten. Den ska vara kompakt.

Fyllning: Mal nötterna till ett mjöl. Häll alla ingredienser utom kokosoljan i matberedaren och mixa. Gör kokosoljan flytande i vattenbad och tillsätt. Mixa länge till en jämn, fin smet.
Häll smeten över botten och dekorera eventuellt med Kiwiskivor. Ställ in i frysen och  låt stelna. Tina minst en timma innan servering.

På bilden har jag hällt en kiwisås över: Mixa bara en kiwi med 1 tsk agavesirap = Gott 🙂