Ekologisk Babyhudvård till en doft av Indien

Recipe will follow in english

Den här köpte jag för några månader sedan hos Veganlife och den gillar jag verkligen. det är en babylotion men jag har den till hela kroppen, även ansiktet. Jag har aldrig varit så petig med speciella ansiktsprodukter men har inte heller använt foundation och sånt.. gillar helt enkelt inte att ha mina porer igentäppta med ”spackel”.. kanske är det därför jag alltid haft så bra hy 😉

Barnlotion även för vuxna...

Såg förresten att Se & Hör hade skrivit om festen jag var på, de gick ju och tog bilder hela kvällen.. det blev tre sidors reklam för Gabi. GO FOR IT GIRL 🙂

Kul att vara en av dem som var där men jag säger än en gång, PENGARNA VAR INTE ÄKTA 😉

Här kommer ett recept på fänkålssoppa som man kan värma lite, det hade Stig nog behövt efter pengabadet i fontänen! Denna är inspirerad av Indien med sina underbara kryddor!

Fänkålssoppa med en doft av Indien

Raw Fänkålssoppa
2 dl Kokosflingor + 4 dl Vatten
2 Lime
2 tsk Curry
1 tsk Garam Masala
1 tsk Koriander
Himalayasalt
1 tsk Lantbuljong
1/3 färsk Fänkål
1 Röd lök
2 Tomater
1/2 Röd Paprika

Mixa Kokosflingor med vatten till mjölk. Häll i en kastrull och tillsätt resten av kryddorna. Hacka grönsakerna och tillsätt dem också. Värm allt på låg värma tills det blir ca. 42 grader (fingervarmt). Soppan är klar 🙂

❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈

Raw Fennel Soup
2 dl coconut flakes + 4 dl water
2 Lime
2 tsp Curry
1 tsp Garam Masala
1 tsp Coriander
Himalayan Salt
1 teaspoon Vegan Broth
1/3 frech Fennel
1 Red onion
2 Tomatoes
1/2 Red Peppers

Mix coconut water to the milk. Pour into a saucepan and add the remaining spices. Chop the vegetables and add them too. Heat everything on low heat until it comes about. 42 degrees (lukewarm). The soup is ready 🙂

Valnötspesto & lite till…

JAAAAAAAAAAA nu blir det RIKTIG FEST 🙂 Igår kom en inbjudan till Törneby Herrgårds ettårsfest hos Gabi, den blir riktigt bra!! Var på invigningen för ett år sedan och den var över ALL förväntan 🙂 Har hört rykten om att det blir en hel del kändisar där så jag måste ta med kameran! Förra året sjöng Håkan Hemlin och det var den kvällen han blev ihop med sin Anna.. Anna, jag, Mari Strandgårdh och Billy Lansdowne stod i köket och diskuterade bröst (fråga mig inte varför??) och plötsligt flaschar Anna sina jättebomber 🙂 Det kanske var där Håkan fastnade för han stod mittemot? Hehe.. så nu firar de i alla fall ettårsdag!

Mikkey Dee I Motörhead har jag redan träffat en gång när jag följde med Gaby till Ashton Martins Sverigeevent (Ja… hon har en Ashton…), jag hade ingen aning om vem Mikkey var så när vi skulle träffas på ”mingel” innan eventet skulle jag vara artig och frågade ”-vad jobbar du med då! Alla slutade prata och stirrade på mig. Sjukt pinsamt! Gabi räddade mig men Mikkey kom aldrig över det på hela kvällen.. på efterfesten kom han fram till mig med en ung tjej under varje arm och sa ”-Gitte.. De HÄR vet i alla fall vem jag är”.. Ha ha kul kille 🙂 Men han visste inte heller vem jag var så.. 😉

Men just nu ser fram emot imorgon då jag ÄNTLIGEN ska få gå på Raw Food Inspirationsdag för Elisabet’s Raw Food. Jag skulle gått i vintras men då fick jag influensan, gången efter hade jag redan bokat upp mig på Kristallterapikurs hos min väninna Marie Nilsson som driver KundaliniNyckeln AB. Började ge upp hoppet men SÅ HÄNDE DET 🙂 🙂 🙂 Jag kunde! Veckan efter jag anmält mig – igen – fick jag veta att jag missade Get Out’s Fair Enough mässa i Bodafors – Typiskt. Ett gäng från Outnorth är där nu och lever vildmarksliv och jag kunde varit med. Nåja..ibland måste man helt enkelt sålla… Självklart kommer jag att ta en massa kort och blogga om inspirationsdagen 🙂

Nu tar vi ett recept..

Denna pesto är perfekt till pasta eller på ett kex. Är du nötallergiker kan du byta ut valnötterna mot solroskärnor. Näringsjästen gör att peston får en smak som påminner om parmesanost. Näringsjäst är egentligen inte helt rå, det är en inaktiv proteinrik jästsvamp som framställs genom en odling på sockerrör eller melass. Sedan skördas, tvättas och torkas den. Jag brukar köpa den i flingform. Den har en nötig, ostig smak och den används mycket av veganer som parmesan eftersom den är fri från animalier.

Valnötspesto

Valnötspesto

1 kruka färsk Basilika
1 dl Valnötter (eller solrosfrön)
2 msk Kallpressad olivolja
2-3 msk Vatten
1 msk Pumpakärnor
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk Himalayasalt
1-2 tsk Citronsaft
2 msk Näringsjäst
Lite nymalen Svartpeppar

Mixa allt i matberedare till en gryning konsistens. Smaka av 🙂

Zucchinipasta med Valnötspesto, tomater, rödlök och oliver

Ibland har jag denna Pesto till Zucchinipasta, har du en Spiralskärare så kan du göra kul pasta med den, annars kan du bara skiva zucchinin med osthyvel som du sedan strimlar. Så gjorde jag innan jag hade en spiralskärare…