Bananfri Chokladglass

Recipe will follow in english

TACK du goda energi där ute i universum för Jeff Lynne som bildade bandet Electric Light Orchestra ♩ ♬  ♪ ♫  ELO var min absolut första riktiga livekonsert som jag var på med min storebror och en kompis. Minns inte hur gammal jag var eller med vilken kompis jag var där med men jag tror att vi var i Göteborg och jag minns att vi satte oss på fel platser och fattade inte varför vi inte kände igen en enda låt när de väl börjat spela… Fast när – förbandet – hade slutat och ELO äntrade scenen så fattade vi…haha gud så tröga! Till slut kom vi till rätta och efter lite skäll från min bror var det en av mina MEST UNDERBARA OCH MINNESVÄRDA UPPLEVELSER!! HELT fantastiskt 🙂

En av mina absoluta favoriter är denna…

Igår testade jag att göra chokladglass på cashewnötter och bovete. Jag tyckte att det var lite väl mycket nötter i så jag ersatte hälften med torkat bovete med ett mycket lyckat resultat! För det mesta så går det bra att byta nötter mot bovete men tyvärr har jag ännu inte lyckats få konsistensen sådär superlen och krämig som man vill ha den, men det beror nog på min mixer tror jag.

Chokladglass med Apelsinsås

Raw Chokladglass ( ca. 8 dl)
3 dl Groddat och torkat Bovete
3 dl Cashewnötter
8 Blötlagda Dadlar
6 msk Kakao
1 tsk Vaniljpulver
2 krm Himalayasalt
2 msk Agavesiraap
2,5 dl Vatten

Mal nötter och bovete till fint mjöl. Häll alla ingredienser utom vattnet i en mixer. Mixa allt till en slät smet och tillsätt vatten lite i taget. Du behöver inte använda allt vattnet, vattnet gör att glassen blir hård.
Häll i en bunke och frys in. Låt glassen tina en timma innan servering, annars kan du inte skära i den för den blir stenhård!

Jag serverar den här med min apelsinsås
2 Apelsiner
1 tsk Honung
1 tsk Kokosmjöl

Filéa apelsinerna och mixa allt till en sås. Låt den stå lite tills den tjocknat av mjölet. Blir den för tjock så tillsätter du bara lite mer apelsinsaft.

Yumyum 🙂

❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈

Raw Chocolate ice cream (about 8 ounces)
3 dl sprouted and dried Buckwheat
3 dl cashews
8 Moist Dates
6 tbs cocoa
1 tsp vanilla powder
2 pinches of Himalayan Salt
2 tbsp Agavesiraap
2,5 dl water

Grind nuts and buckwheat into flour. Pour all ingredients except water in a blender. Mix everything to a smooth paste and add water little by little. You might not need all the water, the water makes the ice cream hardens, so it’s good if you don’t. Pour into a bowl and freeze. Let the ice cream thaw one hour before serving because it’s really really hard!

I serve this with my orange sauce
2 oranges
1 tsp honey
1 tsp Coconut Flour

Filleting the oranges and mix all ingrediences into a sauce. Leave it for a bit to thicken. If it becomes too thick then add just a little more orange juice.

☯ Fear of failure and fear of the unknown are always defeated by faith. Having faith in yourself, in the process of change, and in the new direction that change sets will reveal your own inner core of steel.☯ Georgette Mosbacher