Äppel Päppel ❦

Till helgen är det dags för fjärde delen av kristallterapikursen. Hade tänkt vänta till våren för jag har inte hunnit förbereda mig som jag borde men en natt drömde jag så påtagligt att jag bara MÅSTE gå NU och det kändes som en ren uppmaning, så jag ringde Marie och frågade om det fanns någon möjlighet att få hoppa in med så kort varsel. Det gick bra men först skulle jag få godkänt på hemtentan… 68 frågor…puh… om minerallära, kristallutlägg, holistiskt arbete, chakrabalanseringar och aurarening mm kom på mejl så det var bara att glömma alla planer jag hade för helgen. Satt i stort sett hela lördagen och halva söndagen (det var ju ett tag sen jag gick trean) men jag fick i alla fall godkänt!!

Bilden har inget med kursen att göra men jag ville ha med lite kristaller så då blev det denna från Silverbitens webbshop. Gillar färgerna men det är väl för att det är en talismanpåse för Vattumannens stjärntecken och jag är ju en solklar vattuman!

Läs mer… Läs mer

Krämig chokladkaka med aprikosfyllning

Kanske inte det roligaste inlägget som kommer idag men jag tror att många kan ha samma problem –  Eksem! Jag har haft problem i många år med eksem som plötsligt blossar upp. Jag får det ibland här och där. Stresseksem kallas det och när det kommer vet jag att jag måste varva ner lite.. Veckorna innan semestern var ganska stressiga. Jag tänkte inte så mycket på det när jag var mitt uppe i det men när eksemet slog ut så suckade jag lite och tänkte att jag ändå skulle få ta det lugnt snart. Jag HADE en lugn semester men eksemet försvann inte och när jag började jobba igen så blev det bara värre och värre…

Läs mer… Läs mer

Bananfri Chokladglass

Recipe will follow in english

TACK du goda energi där ute i universum för Jeff Lynne som bildade bandet Electric Light Orchestra ♩ ♬  ♪ ♫  ELO var min absolut första riktiga livekonsert som jag var på med min storebror och en kompis. Minns inte hur gammal jag var eller med vilken kompis jag var där med men jag tror att vi var i Göteborg och jag minns att vi satte oss på fel platser och fattade inte varför vi inte kände igen en enda låt när de väl börjat spela… Fast när – förbandet – hade slutat och ELO äntrade scenen så fattade vi…haha gud så tröga! Till slut kom vi till rätta och efter lite skäll från min bror var det en av mina MEST UNDERBARA OCH MINNESVÄRDA UPPLEVELSER!! HELT fantastiskt 🙂

En av mina absoluta favoriter är denna…

Igår testade jag att göra chokladglass på cashewnötter och bovete. Jag tyckte att det var lite väl mycket nötter i så jag ersatte hälften med torkat bovete med ett mycket lyckat resultat! För det mesta så går det bra att byta nötter mot bovete men tyvärr har jag ännu inte lyckats få konsistensen sådär superlen och krämig som man vill ha den, men det beror nog på min mixer tror jag.

Chokladglass med Apelsinsås

Raw Chokladglass ( ca. 8 dl)
3 dl Groddat och torkat Bovete
3 dl Cashewnötter
8 Blötlagda Dadlar
6 msk Kakao
1 tsk Vaniljpulver
2 krm Himalayasalt
2 msk Agavesiraap
2,5 dl Vatten

Mal nötter och bovete till fint mjöl. Häll alla ingredienser utom vattnet i en mixer. Mixa allt till en slät smet och tillsätt vatten lite i taget. Du behöver inte använda allt vattnet, vattnet gör att glassen blir hård.
Häll i en bunke och frys in. Låt glassen tina en timma innan servering, annars kan du inte skära i den för den blir stenhård!

Jag serverar den här med min apelsinsås
2 Apelsiner
1 tsk Honung
1 tsk Kokosmjöl

Filéa apelsinerna och mixa allt till en sås. Låt den stå lite tills den tjocknat av mjölet. Blir den för tjock så tillsätter du bara lite mer apelsinsaft.

Yumyum 🙂

❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈

Raw Chocolate ice cream (about 8 ounces)
3 dl sprouted and dried Buckwheat
3 dl cashews
8 Moist Dates
6 tbs cocoa
1 tsp vanilla powder
2 pinches of Himalayan Salt
2 tbsp Agavesiraap
2,5 dl water

Grind nuts and buckwheat into flour. Pour all ingredients except water in a blender. Mix everything to a smooth paste and add water little by little. You might not need all the water, the water makes the ice cream hardens, so it’s good if you don’t. Pour into a bowl and freeze. Let the ice cream thaw one hour before serving because it’s really really hard!

I serve this with my orange sauce
2 oranges
1 tsp honey
1 tsp Coconut Flour

Filleting the oranges and mix all ingrediences into a sauce. Leave it for a bit to thicken. If it becomes too thick then add just a little more orange juice.

☯ Fear of failure and fear of the unknown are always defeated by faith. Having faith in yourself, in the process of change, and in the new direction that change sets will reveal your own inner core of steel.☯ Georgette Mosbacher

Ikväll lägger vi all energi på dig ♥Loreen♥

JA, jag är en schlagerfantast! Jag följer programmen slaviskt och ingenting får komma mellan 🙂 Älskar kolla på kläderna, personligheterna, framträdandena, de fula, de fina, de som man skrattar åt… ja kort sagt ALLT!! Så ikväll kommer jag att sitta där och hålla tummarna så det gör ont för Loreen som bara MÅSTE gå vidare!  Inte för att det finns ens en gnutta tvivel om att hon gör det, men ändå… Hon kommer att vinna hela Eurovision och då åker jag på att hålla mitt löfte till Mimmi som jag råkade ge när hon var liten – att åka och titta live när Sverige vinner. Loreen har startnummer 11, SVT1 kl. 21.00. Missa inte det 🙂

Hade tänkt mysa med en god fruktsallad med en vaniljsås baserad på cashewnötter till programmet men jag kunde inte hålla mig så den är redan uppäten 🙂 I fruktsalladen hade jag päron, äpplen, banan, ananas och..♥ JORDGUBBAR ♥ Ååh vad det var gott!! Och till och med Mimmi gillade såsen, hon brukar dissa allt som är Raw Food och DET mina damer och herrar, det är bra betyg det!

Fruktsallad med Raw Vaniljcitronsås

Raw Vaniljcitronsås (blir ca. 3-4 dl sås)
2 dl Cashewnötter
1-2 Päron
Saften från 1 Citron
1 tsk Vaniljpulver
1 msk Agavesirap
Lite vatten om det behövs

Mal cashewnötterna till så fint mjöl som du kan. Ju finare, ju slätare sås. Mixa allt utom vatten till en slät sås, Använd 1-2 päron beroende på hur mogna och stora de är så tillsätt bara ett om det är ett stort moget saftigt päron. Tillsätt så mycket vatten som behövs för att få den konsistens du vill ha, kanske behöver du inget alls..

Eftersom jag alltid köper ekologiska frukter så långt det går, slänger jag inte citronskalen. Lägg dem i en glasburk och täck med olja så får du en underbar citronolja om några dagar som du kan använda till precis allt!! Jag brukar också riva av skalet innan jag använder både citron, lime och apelsin som jag torkar i ugn och smaksätter bl.a såser och choklad med! Inget släng här inte. Elisabet på Elisabet’s Raw Food säger att hon torkar hela citrusfrukterna när hon pressat ur saften, men det har jag aldrig testat.

Ekologiska Citroner ♥

Som solen på en flaska! Citronskal i solrosolja.

Jag brukar jobba med Silverbiten på fredagarna (och lördag och söndag…) men imorgon ska vi inventera på Outnorth och det lär ta hela dagen och lördag med.. Inget man precis längtar efter men sen får man trösta sig med att det är ett helt år till nästa gång, så.. JUST DO IT 🙂

Rockig Herrgårdsfest & hallonglass i stora lass

Har sommaren kommit för att stanna? Ååh vad jag längtar tills man bara kan gå ut utan att behöva tänka på ytterkläder eller skor 🙂

Ikväll ska vi på fest hos Gabi på Törneby Herrgård! Det ska bli sjukt kul 🙂 Det blir tydligen extra spektakulärt och jag har lovat att ta emot gästerna på röda mattan! Jag hade en klänning som jag tänkt ha men ändrade mig med tanke på vad det stod i inbjudan: Rockig Herrgårdsklädel… ringde och frågade vad hon menade med det och insåg att jag nog fick se mig om efter en annan klänning. Beslöt mig för att jag SKULLE hitta en vit rockig klänning som inte fick kosta en förmögenhet och gick till Joy i hopp om att min väninna Pernilla jobbade. Till min stora glädje gjorde hon det och det tog henne typ två minuter att fiska fram en vit klänning som det bara stod ”GITTE” all over 🙂

Rockig klänning från Joy

Får hoppas att ingen annan hittat samma bara… Hittade en svart väska med nitar på som passade perfekt och så blir det svarta pumps till. Det tog inte ens en timma allt som allt! Jag gick hem med ett tacksamt leende på läpparna och tänkte på hur kraftfull tankens kraft egentligen är. Måste använda mig av det MYCKET oftare!!

Vilka smycken jag ska ha på mig vet jag inte ännu. Hade först tänkt att bara ha min egen design, men jag är inte så rockig och jag orkar inte tillverka något som är det… Funderar på ett från Silverbiten istället (det är ju fördelen med att ha en egen shop 😉 ) Funderar på en döskalle eller ett kors men tror att det blir denna (Den är inte grön i verkligheten, fattar inte varför bilden är det??):

Lotus Knot från Silverbiten

Men mer om festen senare….. Här kommer ett svalkande recept på hallonglass som du kan äta hur mycket du vill av med vilket gott samvete som helst! Glassen påminner lite om sorbé på grund av hallonen och blir inte så söt. Vill du ha mer sötma tillsätter du bara lite agavesirap.

Jag tycker det är gott att servera en lite sötare sås till glassen istället. Helst hade jag velat ha chokladsås till men i brist på kakao blev det en hallonsås till hallonglassen – kolossalt fantasifullt eller hur ??
Jag var sugen helt enkelt och orkade inte gå och handla men kombinationen blev överraskande god!

Hallonglass i stora lass 🙂

Hallonglass
1 stor frusen Banan i bitar
2 dl frusna Hallon
1 tsk Vaniljpulver
Ca. 0,5 dl Mandelmjölk

Häll bananer, hallon och vanilj i matberedare och låt tina i ca. 10 minuter. Mixa och tillsätt lite mandelmjölk i taget, ta mer om det behövs. Mixa till en slät krämig glass. Du måste inte ha i mandelmjölk, glassen blir jämn ändå men mandelmjölken gör den lite ”lenare”..

Hallonsås
1 dl tinade Hallon (2 dl frusna eller färska)
Lite lite Vaniljpulver
1 msk Agavesirap

Mixa i till en slät smet i en mixer. OBS! Till såsen måste hallonen vara tinade.

Tips! mal lite Kokos som du mixar med, byt ut hallonen mot blåbär, björnbär, ananas, papya, mango, svart vinbär eller vad du nu har i frysen.. Prova dig fram till din favorit!  Du kan också använda bara bananer och tillsätta lite vanilj och kakao om du vill. Tar du bara vanilj så blir det som vaniljglass och tillsätter du kakaopulver får du chokladglass.

Adios, nu ska jag fixa naglarna 😉

 

Cheesecake till frukost!

Godmorgon ♥

Solen skiner och jag önskar att jag satt på balkongen och avnjöt min frukost men det får vänta lite till för det är bara 4 grader ute.. smiley

Frukosten idag är en blåbär/jordgubbcheesecake (ja..cheesecake, du läste rätt) som jag gjorde igår. Eftersom den i princip består av bara nötter och bär så är den en perfekt start på dagen för att få fart på kroppens celler!

Jag hade lite cashewgrädde över sen igår som jag hade till men det går lika bra utan. Cashewgrädde kan du göra på många sätt men min gjorde jag av 1 dl malda cashewnötter+lite vaniljpulver+saften från 1 apelsin+saften från ½ citron+1 päron. Mixa till len grädde..

Receptet på Cheesecaken kommer ursprungligen från Catherine Hirota men jag har ändrat lite..

Strawblueberry cheesecake

Botten:
5dl mandlar
1dl dadlar
En nypa salt

Fyllning:
6 dl cashewnötter
1 pressad citron
1dl agavesirap
1/2 dl vatten
2,5 dl frysta jordgubbar
2,5 dl frusna blåbär
1dl kokosolja
1 tsk vaniljpulver
(4tsk lecitin)

Botten: Blötlägg dadlar i minst 4-5 timmar. Mixa nötterna till pulver, tillsätt dadlar och mixa i en matberedare till jämn konsistens.

Fyllning: Mal nötterna till mjöl, mixa de helt tinade bären i en mixer till jämn konsistens. Blanda allt i matberedare. Gör kokosoljan flytande i vattenbad (eller ställ burken i varmt vatten en stund eller över elementet) tillsätt kokosoljan sist. och häll det över botten. Ställ in cheesecaken i frysen tills den stelnat helt.
Ta ut kakan minst 30 minuter innan servering och skär i tårtbitar, garnera med färsk frukt eller cashewgrädde.

Jag har nu 11 bitar kvar av denna ljuvliga kaka som väntar på mig i min frys smiley