Längtar!!!

LÄNGTAR!! Längtar till nyår gör jag just nu! Varför då? Jo, syrran skickade en länk så där helt apropå och det visade sig att hon utan att veta hittat något jag drömt om i åratal!! En länk till ett meditationscenter i Sverige 🙂 Jag har drömt om att få åka till en Ashram i Indien i så herrans många år och tänkt att jag ska göra det när barnen flyttat ut, och så hittar syrran ett – i Sverige!! Bara tre timmar bort! Jag ska förklara mer men vi tar ett recept först.. bilden tagen på min favoritplats på bryggan där jag sitter och mediterar i stort sett varje dag! Underbart! Här var min frukost en av dagarna..

Vad kan vara bättre än Raw Jordgubbsgröt på bryggan en solig morgon..

Läs mer

Ärtrullar med valnötscreme i rispapper

Jul denna jul… Jag tillhör den skaran som tröttnat på julen. Den känns bara stressig och inte alls så harmonisk som så många vill göra sken av. Idag är dagen då man måste ha julpyntat i fönstren, pepparkakorna i ugnen och julstämning överallt. Sa jag att det måste vara nystädat också? Ja och så ska man ju hinna gå på julskyltningen och ha den hemmagjorda glöggen klar till minglet efteråt.. Fattar inte hur folk orkar! Själv har jag gått runt i mysoverall och fixat hela dagen. Jovisst jag har pepparkakor i ugnen och tog framåt eftermiddagen ner ett par lådor med ljusstakar från vinden. Bara för att upptäcka att endast en av dem fungerar, så nu ”måste” jag ut och köpa nya..Hate it!

Pepparkakorna är såklart en Raw variant men de har inte torkat ännu så det receptet får ni nästa gång. Däremot testade jag att leka med rispapper som jag aldrig använt förut. Det är inte en raw-ingrediens så vill man så kan man använda salladsblad eller orostade noriark istället. Själv tycker jag inte att det gör något att de inte är raw. Detta recept räcker till 2 personer men fungerar också bra som förrätt och räcker självklart då till fler..

Raw ärtrullar med valnötscreme i rispapper

Läs mer… Läs mer