Recipe will follow in english
En av mina absoluta Raw Food favoritkokböcker är Ani Phyo’s Raw Food Essentials. Den innehåller grundrecept på i stort sett allt man behöver och en massa massa andra recept. Det enda som kan vara lite förvirrande är att de flesta recept är hänvisningar till andra i boken och att den är lite svårletad. Man får nästan lära sig var man ska hitta recepten utantill men det är den sååå värd 🙂

Ani's Raw Food Essentials
Ett par bra receptsajter som finns på nätet är Råkost.se som är en svensk samlingssida med mängder av recept, och Raw Food Recipes som är en ännu större sajt med ännu flera recept fast på engelska.
Här kommer ett recept på inlagd ingefära ur Ani’s bok som ska mogna minst en vecka och som sedan håller sig i månader i kylen. Du kommer att behöva det till mina sushirullar som du kommer att få framöver 😉

Inlagd ingefära
Ani’s Inlagda Ingefära
350 gram färsk Ingefära
1 dl Äppelcidervinäger
2 msk Agavesirap
Skala ingefäran och skär den i supertunna skivor. Lägg dem i en glasburk med tättslutande lock. Blanda vinäger med sirapen och häll över ingefäran. Stäng burken och se till att det är tätt. Låt stå i rumstemperatur i en vecka. Ingefäran kommer att bli lite rosa. Förvara i månader i kyl.
Receptet är egentligen mycket större och vill du göra det ursprungliga kan du kolla det engelska nedan.

Pickled Ginger
❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈
Ani’s Pickled Ginger
2 Pounds of fresh ginger, peeled, washed and sliced paper-thin.
1 cup apple cider vinegar
1/4 cup agave syrup
Into a 2-quart glass jar with a lid, place spiral layers of the ginger. Stack one layer on top of another.
In a mixing bowl, combine the vinegar and agave syrup. Stir to mix well. Pour into the jar with the ginger.
Close the jar lid tightly and leave to marinate and ferment at room temperature for 1 week. The vinegar and ginger will change color to pale pink.
Store in an jar in the fridge, where it’ll keep for several months.