Morotspasta med Panerade Avocadoklyftor

Hjälp!! Kan inte bestämma mig för om jag ska börja blogga vegan recept också eller om jag bara ska lägga ut de som är Raw. Jag äter ju båda delarna olika i perioder men lägger bara ut de råa eftersom jag började göra så. Vad jag inte gillar med merparten av veganrecepten man hittar på nätet är alla dessa ”substitut” med en uppsjö tillsatser. Jag vill inte laga mat med sojagrädde, mjölkfritt margarin, tofu, äggpulver, sojabitar eller allt vad de hittar på. Jag vill ha GIFTFRI MAT UTAN DJUR OCH UTAN TILLSATSER. Tänk att det ska vara så svårt… Så därför gör jag egna recept. Men vad tror ni? Vill ni att jag lägger ut dem också? Eller vill ni bara ha mina råa recept som nu? Här kommer i alla fall en Raw morots”pasta” med jättegoda panerade avocadoklyftor. Receptet är lagom till 1 portion.

En tallrik man blir glad av! Raw Morotspasta med Panerade Avocadoklyftor i en ring av vackra gulbetor.

Med härliga färger!

Morotspasta
1 stor Morot
1 msk Tamari
2 msk Äppelcidervinäger
1 msk Sesamolja
Spiralisera eller strimla morötterna, blanda marinaden och morötter väl. Ställ undan minst ett par timmar för bästa resultat. Låt sedan rinna av i durkslag.

Salladen
8 Coctailtomater
10 cm Purjolök eller salladslök
En näve Salladsblad.
1 Gulbeta i tunna skivor
Dela tomaterna i 4 delar, strimlalöken. Lägg ut salladsbladen på tallriken och lägg betorna som en blomma runt. Lägg den avrunna morotspastan på salladsbladen och toppa med tomater och lök. Överst lägger du: ;

Panerade Avocadoklyftor
1 Avocado
2 msk Sesamfrön
2 msk Nötparmesan
Ca. 1 msk Citronsaft
Dela avocadon i 4 avlånga bitar. Droppa citronjuice över så hela blir fuktig. Blanda parmesan och sesamfrön och täck avocadobitarna med blandningen. Häll såsen över och servera genast.

Pinjesås
2 msk Pinjenötter
1 tsk Äppelcidervinäger
1 väldigt liten vitlöksklyfta
2 msk vatten
salt/peppar
Mixa alla ingredienserna till såsen och häll över salladen.

Och när jag börjat hugga in så kom jag förstås på att jag glömde såsen, så för rättvisans skull kommer här en bild inklusive såsen.. Gott gott.

4 reaktion på “Morotspasta med Panerade Avocadoklyftor

  1. Lägg ut det som är du för stunden, det tror jag blir jätterätt! 😉 kram

Kommentarer inaktiverade.