Raw Vietnamesisk Nudelsallad

Mina hemleveranser av grönsakslådor från Solmarka Gård innehåller just nu mest potatis, kålrot, morötter, lök, ägg, ost och betor av alla de slag, det blir många fantastiska vegetariska och veganrätter men det är lite av en utmaning att göra Raw Food av så mycket rotsaker, men här kommer ett recept med vit- och rödbeta som blev både vacker och fantastiskt god!

Min Raw variant av nudelsallad, jag kallar den vietnamesisk..

Raw Vietnamesisk Nudelsallad
Sallad 

1 Vitbeta
1 Mango
1 liten Rödbeta
1/2 liter Mâche sallad (Vintersallad)
1 msk Sesamfrön (gärna både svarta och vita)
Sås
1 msk torkad Ingefära
2 msk saft från färsk Citron
1 msk Tamari
2 msk Agavesirap
1 cm färsk röd Chili
1 msk Sesamolja

Skölj salladen och låt den droppa av. Skala vitbetan och skär den på tunnaste bladet i en Spiralizer (eller riv på ett rivjärn men inte för tunt). Skala och skär mangon i tärningar. Blanda mango och vitbeta i en skål. Gör såsen, finhacka chilin och blanda alla ingredienser till såsen. Häll såsen över vitbetan och mangon, rör om och ställ undan. Skala rödbetan och strimla den fint i en mandolin eller för hand. Lägg upp salladen på en stor tallrik, lägg vitbeta/mango/sås över salladsbädden och strö över rödbetsstrimlorna. Du kan självklart blanda rubbet i en stor skål istället men då blir det en röd sörja.. Strö till sist sesamfrön över och servera.

Milda och krispiga vita betor och söta röda betor ihop med en fantastisk sås, nu är inspirationen tillbaka och magen nöjd!!

Hade tänkt göra ett inlägg om stress eftersom jag har ett par tentor nästa vecka som till stor del handlar om det, men jag hinner inte, ska bara in i mars så hoppas jag att tempot sjunker lite. så ni får hålla till godo med denna filmen så länge 🙂