Frid i sinnet – Nu har nedräkningen börjat..

Kära vänner, oj vad tiden går… Plötsligt har det gått 10 dagar sedan sist!! Dagarna bara flyger iväg men vad gör väl det 🙂

Raw Röd Couscoussallad med Vitlökssås.. mmMm…

Raw Röd Couscoussallad med Vitlökssås (1 portion)
1 Rödbeta
1/2 Blomkålshuvud
1 Mango
1 bit Gurka
Ruccola
Sås
1 dl Cashewnötter
1/2 msk Citronsaft
1 dl Vatten
1 tsk honung
1-2 Vitlöksklyftor
Salt och Peppar

Mixa rödbeta och blomkål i matberedare tills det ser ut som couscous. Skär mango och gurka i småbitar och blanda alltsammans med ruccola, här kan det också vara gott med russin och andra grönsaker. Jag hade i rättika på bilden men det var ingen höjdare… Gör såsen; mixa allt i en mixer till en slät sås. Du kan blötlägga cashewnötterna innan men ta då mindre mängd vatten. Smaka av och servera till salladen. Enkelt och gott 🙂

Nu har nedräkningen börjat för mina 10 dagar på Vipassana meditationscenter, i veckan kom den slutliga bekräftelsen och jag längtar verkligen!

Jag lånar början på en lång text som finns på centrets hemsida, jag tycker den är så talande. Du hittar hela texten här.

”Alla söker frid och harmoni, eftersom det är vad vi saknar i våra liv. Av och till upplever vi alla upprördhet, irritation, disharmoni och lidande. När man upplever dessa negativa känslor behåller man dem inte för sig själv, utan man sprider sin oro och sitt lidande till andra. Atmosfären genomsyras av dessa stämningar och de man kommer i kontakt med blir också oroliga, irriterade och spända. Detta kan verkligen inte vara det rätta sättet att leva.  
  
Vi borde leva i frid med oss själva och i frid med andra. Människan är trots allt en social varelse. Vi måste leva i samhället tillsammans med andra människor. Men hur är det möjligt att leva fridfullt? Hur kan vi leva i harmoni med oss själva, och hur kan vi leva i frid och harmoni med vår omgivning, så att andra också kan leva fridfullt och harmoniskt? 
  
Människor är uppjagade och oroliga. För att bli fria från dessa spänningar måste vi känna till deras ursprung, orsaken till lidandet. Om man undersöker problemet blir det tydligt att då man skapar en negativ känsla eller orenhet i sinnet, blir man uppjagad och orolig. En negativ känsla eller mental orenhet utesluter frid och harmoni.” (Dhamma.org och S.N Goenka)

Ska bli SÅ spännande!! Lite orolig för hur det ska gå med skolan under tiden jag är där, har en STOR tenta två dagar efter jag kommer hem som jag inte fattar hur jag ska lösa men det måste bara gå, jag missar inte detta.

Hoppas ni får en härlig första advent 🙂
Namaste <3

2 reaktion på “Frid i sinnet – Nu har nedräkningen börjat..

  1. Vad härligt! Må väl på ”treaten”! Ska kolla in hemsidan imorgon, läste boken för ett tag sedan. Fick tips av en jag mötte när jag reste, när jag kom hem beställde jag boken och sedan har mitt som jag uppfattar det förändrats stort. Ett litet, litet frö som planterades… 🙂

    Tack för receptet, ska bjuda familjen på det 🙂

Kommentarer inaktiverade.