Julig Pumpasoppa

Detta recept kom till av att jag skulle göra en Halloweengubbe av en pumpa jag köpt och tyckte det var synd att slänga innanmätet (slamsorna och kärnorna). Mixade först innanmätet med bara vatten för att få en uppfattning om hur pumpan egentligen smakar och kände direkt att den ville ha kanel och muskot, och så blev det. Vet inte om man ska kalla resultatet för soppa eller smoothie så du får kalla det vad du vill. Gott blev det i alla fall! Tyckte den smakade jul så den fick heta så.

Julig Raw Pumpasoppa

Raw Julig Pumpasoppa
Ca. 5 dl av innanmätet från en pumpa (”trådar”+kärnor)
5 dl Vatten eller Mandelmjölk
1 Banan
2 msk Honung (eller mer..)
1,5 tsk malen Muskatnöt
1,5 tsk malen Kryddpeppar
3 tsk malen Kanel
1 tsk malen Vaniljpulver
En gnutta Salt

Mixa innanmätet från pumpan inkl. kärnor med lite av vattnet först för att slå sönder kärnorna så mycket som möjligt. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa länge tills kärnorna slagits sönder.
Jag värmde den försiktigt på spisen och drack den som en tjock ljummen smoothie, min dotter kokade den med en skvätt grädde och åt som soppa (som då inte längre var raw) Kan tänka mig att den skulle vara god kall också, kanske med lite isbitar i mixern, men det blev inget över så jag kunde tyvärr inte testa.

Det är mycket med skolan nu så tyvärr blir det ibland längre mellan inläggen men det blir bättre snart igen 🙂 Just nu försöker jag få ihop dagarna med studier och vardagsliv. En viktig sak som jag har på schemat varenda dag är minst en daglig skogspromenad och minst ett meditationspass. Dessa två saker gör att jag orkar och att jag laddar batterierna. Speciellt viktigt i denna tid när mörkret är som mest påtagligt. Oavsett vilka ohälsotillstånd du än tittar på (stress, depression etc.. ) Så är det just meditation och motion de återkommande faktorerna i behandlingsmetoderna. Jag kommer att skriva mer om detta senare för det är verkligen två viktiga faktorer som är mycket enkla att utföra för de flesta. Och är du en av de som säger ”jag kan inte koncentrera mig på att meditera”, då är du verkligen en av dem som är i störst behov av att göra det! 🙂