Christer på Coop… Ingenting är omöjligt!

Jag blev så himla glad när jag var på Coop på Giraffens Köpcentrum i Kalmar en dag i veckan, ska förklara sen men först får du ett recept på rispappersrullar med grönsaker och en god tahinidip. Här kan du så klart ta vilka grönsaker du vill men ta gärna med något sött/starkt som lök och något friskt/sött som persikor. Räkna med minst 3 hela rullar/person = 6 halvor, såsen räcker till 2 personer.

Raw Rispapperrullar med Tahinisås, perfekta picnicmaten!

Raw Risrullar med Tahinisås (6 st till 2 pers)
6 blad Rispapper (ej raw)
1/2 liten Zucchini
1 Morot
1 Persika
1 färsk Gul lök med stjälk eller 1 liten purjolök
3-4 Salladsblad

Tahinisås (ca. 2,5 dl)
4 dadlar
3 msk Tahini
3 msk Äppelcidervinäger
3 msk Tamari
1 bit Färsk Ingefära (1-2 msk)
1 Vitlöksklyfta
1 msk saft från färsk Lime
4-5 msk Vatten
Lite Himalayasalt eller Havssalt

Börja med såsen; Blötlägg dadlarna minst 1 timma om de är torra. Mixa alla ingredienserna till såsen till en slät sås. Den ska vara ganska tjock men tillsätt mera vatten om du måste. Ställ undan.
Skär frukt och grönsaker i tunna stavar. Häll upp varmt vatten i en bunke och blöt en ren handduk som du kramar ur helt och använder som underlägg när du rullar rispappret. Lägg ett rispapper i taget i det varma vattnet. se till att det kommer helt under ytan. Vänta en liten stund ( ca. 1/2 minut) innan du tar det ur vattnet. Lägg det på handduken och försök breda ut det så helt som möjligt utan att det klibbar ihop. Fördela en bit salladsblad på mitten och lägg grönsaks/fruktstavarna på. Lämna ett par centimeter vid ändarna. Rulla rispappret runt grönsakerna och vik in ändarna. Försök rulla så stramt som möjligt. Lägg undan de färdiga rullarna. När du är klar med alla rullar kan du bara dela dem på mitten om du vill och servera med såsen som nu borde vara så tjock att den inte rinner. Enjoy!


Jo, Coop.. Det var halvlånga köer och jag ställde mig i en kassa där det såklart verkade krångla.. När jag närmade mig min tur såg jag att det var en medelålders man som satt i kassan och som inte verkade passa in men han såg väldigt engagerad ut och han såg ut att göra sitt bästa. Jag kände lite medlidande med honom och stod kvar. Min tur kom och jag märkte att personalen fått nya namnskyltar, det stod Christer ”Ingenting är omöjligt” på hans namnskylt. Jag log för mig själv och tänkte att det där är ju mitt motto.. Innan jag tänkt klart tittade han på mig med ett leende och hade till och med packat mina varor i påsen!!! Jovars jag hade bara två varor men ändå. Med ett stort leende sa han ”packat och klart” och jag kände hur jag sken upp – Vilken härlig människa!! Jag tackade med nästan glittrande ögon, önskade honom en härlig dag och log hela vägen ut. Människor jag mötte sken upp lika mycket och jag kände mig lite generad över att gå omkring och le men jag kunde helt enkelt inte sluta. Den där Christer kändes så äkta:)

På vägen hem i bilen tänkte jag över hela händelsen, hur en enda människa kunde sätta igång en sådan dominoeffekt. Visst, man kan le mot folk och man kan vara trevlig, men är det på riktigt? Menar man det eller försöker man bara? Inget fel i att försöka vara trevlig men det fanns en äkthet i denna Christers trevlighet och det var den äktheten som smittade av sig och gjorde mig så himla glad och tydligen gjorde jag andra glada för att jag var glad!! Så.. TACK Underbara Christer!

Har förresten en glad nyhet i webbshopen!! En Ayurvedisk Örttandkräm 🙂 Har inte provat den ännu men ska så fort jag fått hem den! Det är en växtbaserad tandkräm med 24 örter. Den innehåller inte fluor eller volymkrävande skumomvanlare så den är dryg. Fint slipmedel rengör tänderna försiktigt och tar bort skadligt plack. Örtextrakt av Neemträd, kryddnejlikeolja och lakrits motverkar plack och karies-bakterier. Örtextrakt som stärker och lugnar tandköttet och timjan, mynta, ceylonkanel för en trevlig frisk smak.

Ayurvedisk Örttandkräm från Silverbiten

Nu har jag flyttat än en gång… Jaaa jag är trött på att flytta runt! Efter Törneby Herrgård så ville jag inte bara bosätta mig i ”vad som bjöds”. Jag ville ut på landet men visste inte om Mimmi skulle flytta eller stanna vilket var ganska avgörande, jag ville inte pressa henne så jag tog ett ”tills vidare boende” ett tag tills jag visste och det var bra, för där lärde jag känna Paula och Leif :). Men nu vet jag och nu har jag hittat ett härligt 1700-tals hus på en gård utanför Ljungbyholm (Kalmar) och där stannar jag. Det var inte helt planerat men jag blev uppringd och åkte för att titta och sa ja på stört!

Mitt underbara nya hus <3

Eftersom jag är en arbetsmyra (eller som min dotter sa; Mamma du är den mest o-lata  person jag känner… ) så har jag fått ganska bra ordning och min dotter som varit hemma en vecka nu tyckte att detta kändes som ”hemma” och det var längesedan hon känt så, så det var bra!! Jag känner likadant – det känns hemma här och det är en underbar känsla! Doris är en tålig katt som flyttat 8 gånger under sitt 11-åriga liv och som följer mig vart jag än går. Jag brukar ta med henne i sista omgången när jag flyttar och se till att både mat och toa är på plats för att sedan låta henne lukta runt i bostaden. Dagen efter brukar jag låta henne få gå ut. Denna gången fanns en stor härlig 8-årig Labrador att ta hänsyn till och efter att de fått träffas på några meters avstånd ignorerade han Doris och accepterade henne på gården, och därmed kan hon komma och gå som hon vill. När vi flyttar är jag väldigt noga med att hon ska känna sig hemma och jag tror att det är därför övergången är så enkel för det är verkligen inga problem alls att flytta henne. Dit jag flyttar, flyttar hon.. så enkelt är det verkligen. Hon älskade livet på Herrgården men inte kusten lika bra så jag hoppas att detta ska bli hennes nya favoritplats på jorden eftersom det påminner om lantlivet på herrgården 🙂

Utsikten från ena sovrumsfönstret.. kossorna tittar upp när jag öppnar fönstret! Här ska bli uteplats och trädgårdsland till våren..

En reaktion på “Christer på Coop… Ingenting är omöjligt!

  1. Sikke dog et par dejlige historier – især den om ”Christer”. Det luner om hjertet at høre om sådanne dejlige mennesker – tak fordi du delte din oplevelse!
    Det er også en stor glæde at høre, hvor godt du trives på ”gården”. Nu hvor du skal begynde på så meget andet i dit liv, er det godt, at hjemmet fungerer og er en hvile i sig selv. Hjerteligt tillykke med det nye liv. Knus

Kommentarer inaktiverade.