Solmarka Gård

Idag har jag varit en sväng på Solmarka Gård. En gård som producerar en uppsjö av ekologisk mat. Grönsaker, bröd, blommor, kött, ägg etc.. har handlat deras produkter sedan jag flyttade till Kalmar men upptäckte att gården ligger alldeles i närheten för något år sedan. MEN utan bil så har jag aldrig tagit mig dit men nu äntligen var jag där. Ett underbart ställe med supertrevliga människor!! Inga speciella öppettider och ingen särskild butik utan det är bara att titta förbi 🙂 Härligt!! Ekologiska färska jordgubbar, de är nästan omöjliga att hitta här! Just jordgubbar är något av det som är hårt besprutat så det vägrar jag köpa annars, så därför blir det ett jordgubbsrecept idag!

Nötig Raw Jordgubbsallad med Spenat – bästa lunchen!

Nötig Jordgubbssallad med Spenat
1 liter färska Jordgubbar
Ca. 1 liter färsk Spenat
1/2 Färsk röd Chili
1-2 färsk Gul Lök med stjälkar
0,5 dl Hasselnötter

Dressing:
2 msk Limejuice
1 tsk Honung eller Agavesirap
1 msk Olivolja
1/2 tsk Salt
Svartpeppar

Börja med att blanda allt till dressingen i en stor skål och vispa ihop den. Smaka av om du har rätt balans på syra/sötma och sälta. Finhacka chilin och blanda i den. Skölj jordgubbarna innan du tar bort rosetten. Grovhacka hasselnötterna. Skär jordgubbar och resten till salladen i bitar och blanda alltihop med dressingen i skålen. Klart att njuta! Perfekt lunch för en person eller som tillbehör till två.


Det är svårt att låta bli att köpa mer än man behöver för hyllorna dignar verkligen av dagsfärska skördar på gården. Jag plockade till mig en låda och fick ett ”ungefär” pris 🙂 280 riksdaler inkl. jordgubbarna som kostade 30:-/liter. Perfekt!!

Ekologiska dagsfärska grönsaker från Solmarka Gård – Love it <3

Sedan åkte jag förbi deras gårdsbageri, det var en butik som hade lite allt möjligt. Ingen människa syntes till men dörren var öppen så jag plockade till mig ett rågbröd, honung och tahini.. och så väntade jag..och väntade…och väntade. Tittade om det fanns en ringklocka man kunde plinga på men istället hittade jag en skylt 🙂

Hahaha ! Självbetjäning med total tillit!

Gårdsbutikens självbetjäningskassa. I lilla lådan på kassan låg växelmynt så man kunde växla. Skiljer sig lite från kedjornas i stan..

 

Betalade för det jag handlat men kände mig ändå lite kriminell när jag gick ut med varorna i handen. 🙂 En sak är säkert, nästa vecka åker jag dit igen. Ägaren berättade att de kör ut blandlådor med säsongens varor ungefär som den jag köpte till hushållen runtomkring och då kostar den endast 250:- hem till dörren – året runt! Jamen, kan det bli bättre??