Ibland blir det inte alls som man tänkt sig..

…och vad gör man då? Nu blev Herrgården plötsligt såld och alla ska flytta.. tja.. vi hade många planer men får nog revidera dem. Vi tar ett recept först.. En maträtt som jag ofta gör är raw Tabbouleh som är en persiljesallad från Libanon. Den är både billig, snabb att göra och mycket god! I den traditionella har man couscous eller bulgur som jag här bytt ut mot palsternacka och jordärtskockor. Du kan också använda blomkål eller mandel som gryn. Väljer du mandel blir maträtten mäktigare och då räcker receptet till många fler beroende på hur mycket mandel du tar med.

Raw Tabbouleh

Raw Tabbuleh (2 portioner)
2 krukor färsk Persilja (ca.1/2 liter hackad)
20 Cocktailtomater
1/2 Gurka
2 Palsternackor
4 stora Jordärtskockor
4 kvistar färsk Mynta (0,5 dl hackad)
2-3 klyftor Vitlök
Juicen från 1 pressad Citron
Ca. 0,5 dl Olivolja eller mer..
Salt och Peppar

Finhacka persilja och mynta (endast blad). Skala rotfrukterna och mixa dem till små couscous i matberedare tillsammans med citronen. Pressa vitlöken och blanda i den ordentligt. Skär gurka och tomater i småbitar. Blanda allt i en stor bunke med olivolja, salt och peppar. Servera direkt. Ska den inte serveras direkt, vänta med att hälla i saltet eftersom det annars kommer börja dra ur vätska så allt blir vattnigt. Rätten passar också bra som tillbehör till andra maträtter.


Tillbaka till boendefrågan.. Ibland tar vägen man ”vandrar” på tvärt slut och hur gör man då?
1. Man kan välja att vända om och gå samma väg tillbaka.
2. Man kan se om man hittar en annan väg som leder åt ett annat håll.

Jag väljer alternativ 2. Detta var ingen nyhet så vi har alla hunnit smälta det men lite snopet ändå. Just nu står allt mitt bohag instuvat i ett garage och i detta ögonblick har vi ingenstans att ta vägen efter 1 augusti. Meeen det löser sig självklart så jag är inte orolig och annars är det ju mysigt att tälta 🙂 Saken är bara den att när tillvaron vänds helt upp och ner som det ju blivit nu, det är då man funderar över vad man egentligen vill! En sak vet jag, jag vill INTE tillbaka till det jag hade, så den dörren stänger jag. Sedan satte jag mig och funderade över vad jag egentligen ville. Vilken väg jag nu vill ta?
Jag tog ett block och började skriva;
1. Vad har jag för mål?
2. Vad är mina delmål för att nå dit?
3. Vilka är mina närmaste nästa steg?
4. Vilka hinder finns det?
5. Hur kommer jag förbi hindren?

Efter att ha satt tankarna på pränt blev det genast lättare att urskilja vad jag skulle göra härnäst.
Beslut: Jag fortsätter rensa bland mina saker och letar upp ett tillfälligt möblerat boende så jag slipper flytta allt igen. Det finns några ovissa faktorer som är avgörande för nästa boende och därför passar ett tillfälligt boende perfekt! Bara att börja leta 🙂
Hur det än blir så ångrar jag mig inte en sekund (gör sällan det). Vi hade stagnerat i lägenheten och det var en sann befrielse att komma därifrån. Underbart att rensa, ge bort och slänga bland ägodelarna. Det hade jag aldrig fått gjort om jag hade bott kvar! Och nu fick jag några månaders härligt herrgårdsliv på köpet, dessutom lärde jag känna både Jangir och Gabi bättre och jag vet otroligt mycket mer om hur man driver ett hotell! Jag litar på att jag tar den vägen jag ska, så länge jag följer min känsla i magen.

Har du ett ledigt boende i Kalmar från 1 augusti, så hör gärna av dig!!

Jo, förresten.. imorgon ska jag intervjuas för ett TV program som ska sändas i höst! Det är en första gallring men jag hoppas jag kommer med, för det BLIR HIMLA BRA i så fall 🙂

Happy Nationaldag 🙂

Over and out..

2 reaktion på “Ibland blir det inte alls som man tänkt sig..

  1. Kære Gitte. Alt ordner sig i sidste ende, men vejen kan godt være lidt mere kringlet end man kunne ønske den. Jeg er sikker på, at så længe du følger din mavefornemmelse, så følger du den rette vej.
    Jeg håber inderligt at du finder en pragtfuld bolig inden så længe. Hvis ikke kommer du bare her for at bo, men der bliver nok lidt langt til arbejde 😉
    Knus og god vind

    • Tak Lone, åh hvor vill jeg dog önske jeg bare kunde tage hjem til dig og Teddy nogle måneder! Og hvor er det dog dejligt at man har opfundet Skype 😉
      Mange kärlige knus <3

Kommentarer inaktiverade.