Andliga skojare och Okrasalsa

Har alltid undrat hur Okra smakar men aldrig hittat det i affärerna här i Kalmar men i fredags var jag inne i en av våra små asiatiska butiker och se, där fanns ett litet paket! Glad över fyndet köpte jag det. En asiatisk tant bredvid mig undrade om jag gillade det och jag sa att jag inte visste men skulle testa. Hon tittade länge på mig så till slut frågade jag om det är gott. Då log hon bara och skakade på huvudet. Hmm.. Först tänkte jag göra något indiskt men så såg jag att man kunde äta Okran rå, så självklart blev det en raw variant av den klassiska Indiska rätten Bhindi Masala.

Raw Bhindi Masala i vacker miljö!

Raw Bhindi Masala
15 färsk Okra
1 Charlottenlök
1 Vitlöksklyfta
1 Tomat
2 skivor Torkad Mango
1/2 röd Spetspaprika
2 msk Olivolja
1 msk Tamari
Lite limejuice
Salt
Peppar

Skiva Okran i tunna skivor. Finhacka lök, paprika och mango. Pressa vitlöken och blanda alla ingredienser i en skål. Okran avger ett slem men är härligt knaprig. Låt stå en liten stund innan servering så smakerna blandas.
Jag hade lite svårt för slemmet men det är nog en vanesak och okran i sig smakar jättegott. Kanske byter jag ut den mot rättika eller bladselleri nästa gång eftersom jag gillade krispigheten som okran gav i salsan.

Minns ni inlägget jag gjorde om projiceringar och energitjuvar? När jag skrev det var jag ganska frustrerad över en person som tog större plats i mitt liv än jag ville. Jag visste att om jag talade om det för henne så skulle det förmodligen inte bli särskilt väl mottaget. Till slut fick jag nog. Hon frågade varför jag undvek henne och jag svarade så snällt jag kunde. Det blev inte väl mottaget och hon reagerade PRECIS som jag skrev i slutet på mitt inlägg om projiceringar,. Det visade sig att hon anlitat ett medium (!?), en ”ghostbuster” som jag skrivit om i ett tidigare inlägg, och frågat henne om mig. Ja, du läste rätt… Mediumet hade ”känt in” mig och berättat vad hon såg för henne. HÄR känner jag att gränsen går!! Jag kontaktade mediumet som hon anlitat och markerade att detta inte var ok och att jag inte accepterar avläsningar av mig för att någon annan ber om det!! Hon nekade först till det men sedan kröp det fram att hon ”bara hade sagt…” och ”att hon inte gjort något hon inte får” ???????
Får?? För vem? Jag var inte tillfrågad och såvitt jag vet bestämmer ingen annan över mig. Att det hon fått fram dessutom var helt felaktigt sa jag ingenting om.

Sorglig historia men nu kommer jag till det jag egentligen vill ha fram, nämligen Certifierade Medium och s.k. Andliga lärare. Vilka kan man lita på?? Hur långt får de gå? Vad betyder just det där med att man blir certifierad? Certifierad av vem?? En självutsedd lärare som printar ut diplom/certifikat på sin dator och som anser sig ha så mycket att lära ut att de kan bedöma om eleverna kan det som förväntas eller? Jag undrar hur många som kuggas? Jag undrar vem som kontrollerar att läran är etisk och riktig?

Ofta är det så att många som söker sig till andliga lärare är de som av någon anledning står i ett vägskäl i livet, mår dåligt och försöker hitta sig själv. Många av dessa andliga lärare/medium är bra och seriösa men lika ofta hamnar man i klorna på mindre seriösa, som hittat på ett koncept eller en sk. utbildning och som utnyttjar dessa förvirrade själar för egen vinning. Jag har själv gått ett par kurser hos självutnämnda lärare och ALLA deltagare godkändes och tro mig, där var några som jag inte hade velat hamna hos som klient..

När jag sökte mig till dessa kurser så var det inte med tanken att behandla andra utan jag ville hitta pusselbitarna jag saknade om mig själv för att kunna utvecklas. Det dröjde väldigt länge innan jag kände att jag faktiskt vågade utöva det på andra. Fortfarande gör jag det enbart om det känns helt rätt och om jag känner att det jag gör kan hjälpa personen framåt. Jag tycker det är synd att det inte finns en kontrollerande organisation man kan ansluta sig till som testar och som ger en trygghet i vem man anlitar.