Härliga dagar i Skåne med syrran!

Tjolahopp 🙂 Har haft några helt underbara dagar med min syster i Skåne och kom hem idag. Vi fick låna en stuga av syrrans kompis Eva så vi kunde mötas på halva vägen. Syrran nära Ringstedt i Danmark och jag bor ju i Kalmar så vi tillbringade några härliga dagar strax utanför Hörby. Vädret var sådär men eftersom det bara var hon och jag så bestämde vi oss för att göra absolut ingenting 🙂 Det var HUR härligt som helst och jag tror aldrig vi pratat om så mycket förut. Vi tittade inte ens på TV utan vi pratade, läste, mediterade eller bara satt och stirrade i tomma intet. Såna dagar skulle man ha fler av för kroppen töms verkligen på stress. Dag ett var jag lite stressad och rastlös men sista dagen ville jag knappt åka hem till TV’n och alla måsten.

Vi skulle ätit lite Raw Food men det blev inte så, det blev potatissoppa, pasta och en massa smågodis istället 🙂 Så när jag kom hem hade jag ett enormt sug efter Råkost!!! Det blev en snabb Zucchinipasta med en fyllig tomatsås, efter det mediterade jag en timma och nu sitter jag och skriver detta inlägg och dricker en choklad-ingefärs smoothie och känner mig laddad för veckan som kommer.

Zucchinipasta med fyllig tomatsås – Raw såklart!

Läs mer…

Zucchinipasta med fyllig raw tomatsås (1-2 pers)
1-2 zucchini (strimla eller hyvla till pasta)
½ strimlad gul lök

Sås:
5 halvor soltorkad tomat
3 färska tomater
1 stjälk bladselleri
3 dadlar
1 vitlöksklyfta
1 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano

Mixa alla ingredienserna till såsen i en mixer till slät konsistens. Blir den för tjock kan du tillsätta lite vatten eller en bit gurka. Sellerin tillför sälta så du behöver inget salt men smaka av såsen om du vill ha mer kryddor. Servera såsen till Zucchinipastan. Vill du så kan du tillsätta lite oliver och små tomatklyftor också.

Smoothin tog jag ingen bild på men den gjorde jag på 1 banan + 2 msk rå kakaopulver + lite vaniljpulver + en rejäl bit färsk ingefära (4-5 cm) + 0,5 tsk ashwagandhapulver (behövs inte men är väldigt bra för immunförsvaret) + vatten.. Du kan se en annan variant här.

Vi bodde i stort sett mitt ute i skogen och på tomten fanns flera härliga stubbar som de låtit stå så naturen kunde göra sitt. De var verkligen sååå vackra. De förra ägarna hade ristat in sina namn i en stor sten som nu också var täckt av mossa 🙂

Vackra stubbar hos Eva i Hörby

Åh vad jag önskar att jag kunde bo så. Inte för att jag ska klaga men när man bor i en lägenhet mitt i stan så längtar i alla fall jag ut ibland… men det kommer nog för nu har jag tagit tag i Zoë’s meditationsskivor Be an Attractive MagnetTM som handlar om att attrahera det man vill ha, så jag önskar mig ett stort härligt hus och lådvis med pengar!!! Återkommer om det när jag lyckats 😉

Hällristningar från Tim, Todd och ja, vad hette han nu?? Hunden hette Todd i alla fall. Gulligt..

Nu har jag fått hem ett nytt märke till shopen. Ekologiska rena naturprodukter från Eilas. Hade en låda som väntade på mig när jag kom hem från Skåne och har redan provat rosenlotion som doftar heeeelt underbart!! Använder sedan tidigare flera av deras produkter, bl.a deras läppbalsam som jag helt enkelt inte vill vara utan. Beställde en massa prover som jag kommer att lägga upp så man kan testa sig fram innan man köper en hel flaska. Himla bra att de hade det i sitt sortiment!

Eilas ansikts rosolja. Rosserien finns i en mängd olika krämer..

3 reaktion på “Härliga dagar i Skåne med syrran!

  1. Hej Gitte! Vad duktig du är! Man blir hungrig när man kommer in här! 🙂 Ses imorgon! 🙂

Kommentarer inaktiverade.