Auberginebacon

De här är PERFEKTA till det mesta! Goda precis som de är, klipp dem över zucchinipasta, klipp bitar i en grönsaksgryta, använd dem som bröd till en macka, toppa över en macka – ja variationerna är oändliga… stoppa en bit i en dadel uhmmm 😉

Lövtunna Auberginebacon

Auberginebacon

1 stor Aubergine
1 msk Tamari
1 msk Agavesirap
1 msk Olivolja
1 msk äppelcidervinäger
5-7 droppar Liquid Smoke
2 tsk paprikakrydda
1 tsk vitlökspulver
Lite Chilipeppar
Lite Svartpeppar

Skiva Auberginen med osthyvel, försök få så fina skivor som möjligt. När du inte kan skiva längre så skär bitar med en kniv. Bitarna är bra till pasta..
Blanda alla ingredienser till marinaden och blanda i skivorna. Se till att marinaden kommer på alla skivor. Låt marinera i minst 1 timma. Lägg ut skivorna/bitarna på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugn på max 50 grader med luckan på glänt ca.  3-5 timmar. Du kan antingen torka dem tills de är helt knapriga eller så kan de ha lite fukt kvar. Hållbarheten beror självklart på hur torra de är. Helt torra håller minst 1 månad i tättslutande burk.

VERKLIGEN lövtunna................ och frasiga uhmmmm...............