Pasta eller inte?

Vissa rätter kräver pasta och så är det bara. En variant på den vanliga durumpastan är att göra pasta av grönsaker. Är man lycklig ägare av en spirali kan man göra roliga saker av grönsakerna, det finns lite olika skärare som man kan få för en billig peng. Kul pryl om man har småbarn för det är ju mycket roligare att äta meterlånga morotsstrimlor än att knapra på en hel vanlig eller?

Min kvällsmat blev zucchinipasta med spenatsås och efterrätten blir naturligtvis en bit cheesecake från igår smiley

Zucchinipasta (1 person)

Pasta:
2 små zucchini

Sås:
0,5 dl cashewnötter
saften från 1/2 citron
1 tsk olivolja
knappt 1 tsk örtsalt
En stor näve spenat (2 dl ungefär)
1/2 tsk lantbuljong
(ev. en bit gurka)

Topping:
Några grovhackade valnötter

Skär zucchini i en Spiralskärare eller hyvla skivor med en osthyvel på längden som du sedan strimlar till tagliatelle.

Mal cashewnötterna till mjöl, blanda i resten och mixa till en jämn kräm. Har du använt spiralskärare kan du ta centrumbiten och mixa med, annars kan du slänga i en bit gurka och mixa med om såsen blir för tjock.

Strö valnötterna över pastan.

Nu ska jag gå och se om min efterrätt tinat klart smiley