Marockansk Couscous

Idag gjorde jag en Couscous med lite sting i som var himla god, att den var snabb att göra gjorde ju inte saken sämre smiley Jag använde Broccoli som bas men man kan ta blomkål, morötter eller bara palsternackor om man hellre vill det. Gott är jordärtskockor i couscous, det blir krispigt och gott men det hade jag inte idag..

Marockansk Couscous

½ broccolihuvud
2 små palsternackor
4 soltorkad tomat, blötlagda minst 1 timme
0,5 dl pinjenötter
0,5 dl russin
0,5 dl gojibär

Marinad:
½ finhackad röd lök
1-2 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 msk vatten
2 tsk curry
2 msk finhackade kryddörter (ex. Basilika, oregano, timjan, persilja) eller 2 tsk torkade.
1 tsk himalayasalt
Lite nymalen svartpeppar

Rör ihop derssingen och ställ åt sidan. Skär broccoli, palsternacka och soltorkad tomat i bitar. Mixa i matberedare tills det ser ut som couscous. Häll över i en skål och blanda med dressingen, pinjenötter, russin och gojibär. Låt gärna dra 10 minuter innan du serverar. Detta recept räcker som ensamrätt till 1 person eller som tillbehör till 2-3 personer.

2 reaktion på “Marockansk Couscous

  1. Kære Gitte
    Jeg vil gerne i kontakt med dig. Har fundet dig her på din hjemmeside, hvor ser den dejlig sund ud. Håber at du vil skrive til mig, så jeg kan få din emailadresse.
    Mange hilsner, håber at du har det godt.
    Din kusine Janne i Danmark

Kommentarer inaktiverade.