Gula Pumpafrökex

Gurkmeja är mycket inflammationshämmande och har en mängd läkande egenskaper. Här ger den dessutom en underbar gul färg till bröden!

Gula Pumpafrökex ca. 40 st

3 dl bovetemjöl
1 Sötpotatis
5 Morötter
1 dl krossade linfrön
5 dadlar blötlagda över natten
1 dl dadelvatten
2 msk Gurkmeja
2 tsk Himalayasalt
1 msk hackad färsk ingefära
2 dl hela pumpafrön blötlagda över natten
Ca 1-2 dl Juice från sötpotatisen & morötterna

Kör Sötpotatis och morötter i juicepressen. Spara juicen och lägg pulpen i en bunke. Mixa dadlar + dadelvatten och ingefära till en slät blandning, tillsätt ev mer dadelvatten om det blir för trögflytande. Blanda pulp med gurkmeja, salt, bovetemjöl, linfrön, pumpafrön och dadelmixen. Tillsätt så mycket juice som behövs för att degen ska gå att knåda ihop. Det gör inget om den skulle råka bli för lös, huvudsaken är att det går göra bollar av smeten.

Smaka av och tillsätt ev mera salt.

Rulla bollar och platta till runda kakor. Lägg på bakplåtspapper och torka ca. 12 timmar i ugn på max 50 grader med ugnsluckan på glänt. Vänd gärna efter halva tiden. Håller flera veckor beroende på hur länge du torkat dem.