Nu har allvaret börjat!

Jag fick en massa rödbetsblast när jag handlat rödbetor på Solmarka Gård och den ville jag absolut ta vara på så jag testade att göra chips på dem och de blev jättegoda!! Spröda så de nästan smälte på tungan. Vanligtvis brukar man göra raw chips på grönkål men rödbetsblad är ju också ganska kraftiga så jag testade och här kommer receptet.

Raw Chilichips på bryggan.. allt som saknades var en kall öl…

Raw Chilihips på Rödbetsblast
Blast från 2 knippen rödbetor (från ca. 6-8 rödbetor)
1 Vitlöksklyfta
1 msk Vitlökspulver
1 msk Lökpulver
0,5-1 tsk Chipotle Chili
1 msk Paprikapulver
3 msk Näringsjäst
1 tsk Salt
2 msk olivolja
Ca. 8 msk Vatten

Skölj rödbetsblasten och skär bort stänglarna som sticker utanför bladet, dem kan du använda i en sallad eller en smoothie. Mixa resten av ingredienserna till en sås och massera in såsen i bladen. Lägg ut bladen på plåtar med bakplåtspapper och torka dem i max 50 grader med luckan på glänt, eller i en torkugn om du har det. Se till att bladen inte ligger för mycket på varandra för då klibbar de ihop. När de är krispiga är de färdiga (ca. 10-12 timmar). Förvara dem i en burk med tättslutande lock, annars blir de mjuka.
TIPS: Vill du inte ha dem så starka kan du utesluta chilin och paprikan ur receptet.

Nu har allvaret börjat; början på en helt ny framtid 🙂 I förrgår var sista dagen på Outnorth och igår började skolan. Jag ska läsa på två högskolor nu till en början. Den ena är i Skövde där jag ska läsa folkhälsovetenskap, socialpsykologi och lite biomedicin. När jag är klar om två år kan jag jobba som hälsocoach. Den andra är i Gävle men det är bara en enstaka psykologikurs i attityd- och beteendevetenskap som verkar himla intressant. Det är den som började igår 🙂 Har redan läst ett par kapitel i boken som är hur bra som helst!

Nästa vecka åker jag till Skövde tillsammans med en nyfunnen studiekamrat. Efter det blir det en sväng till Göteborg där jag ska hälsa på Mimmi och Gabi. Ska passa på att äta på rawfoodbaren när jag ändå är där!

Allt annat har också bara löst sig så det känns verkligen bra! Jag var lite orolig för inkomsten under studietiden men det har löst så bra så jag nästan känner mig privilegierad! Webbshopen kommer jag också driva som vanligt under studietiden och mitt nya hus verkligen älskar jag!! Så kan det bli så mycket bättre?

Denna vecka har Tim varit hemma och hälsat på och igår kom Mimmi också hem! Eftersom jag numera avskaffat TV’n och internet inte fungerat speciellt bra så kan jag säga att han höll på att DÖ av leda 🙂 Så en kväll när jag kom hem fick jag med honom ut i skogen. tog med en kasse ”utifall” och det var tur för när vi kom hem hade jag halva kassen full med olika svampar, vi hittade björksopp, kantareller, blek taggsvamp och en massa fårtickor!! Jag var inte helt säker på om det var fårticka jag hittat så jag plockade bara några stycken men nu är jag säker så idag var jag och plockade resten.. Mums!!

Läckra Fårtickor. Skulle tagit en bild på skörden men glömde det. Det blev ungefär 10 liter men hälften var maskätna. Måste komma ihåg att ta med svampkniven nästa gång så jag slipper släpa hem i onödan!

Jag vill avsluta med en intressant video som James Oliver gjort om innehållet i McDonalds Chicken McNuggets. det sägs att McDonalds ändrat innehållet efter videon men frågan är till vad..

4 reaktion på “Nu har allvaret börjat!

  1. Vad bra nyttiga chips. Jag trodde inte det gick att behålla krispigheten i dom efter att man tagit ut dom. Men det räcker alltså med ett tättslutande lock?

Kommentarer inaktiverade.