Havrebanankakor

Detta recept har jag lånat av Jenné Claiborne med ett par justeringar. ”Kakor” är egentligen inte en rättvis benämning av dessa läckerbitar eftersom du lika gärna kan äta dem till frukost till en kopp te eller ett stort glas härlig mandelmjölk!

I morse hade jag ett glas chokladmjölk till… Chokladmjölken gör jag på ca. 4 dl mandelmjölk + 2 msk råkakaopulver + 1 tsk macapulver (ger en fyllig smak) + lite rå vaniljpulver + 6-8 blötlagda dadlar (eller en matsked agavesirap)
Mixa och njut ♥

Havrebanankakorna är enkla att göra och allt som egentligen behövs är en gaffel.

Bilden tillhör Jenné Claiborne och Raw Food Recipes

Havrebanankakor

2 mogna bananer
2 tsk agavesirap
2 tsk sesamolja
4 dl havregryn
2 msk linfrön
1 tsk kanel
½ tsk kardemumma
4 blötlagda dadlar
0,5 dl russin
1,5 msk färsk ingefära
10 grovhackade valnötshalvor

Mosa bananer och dadlar till en jämn smet, riv i ingefäran. Har du en mixer så mixa istället. Blanda alla ingredienser och låt blandningen stå en kvart tills havregrynen sugit upp vätskan så att degen går att forma. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugn i max 50 grader med luckan på glänt i ca. 24 timmar. Eller torka i torkugn. Kakorna blir aldrig helt torra utan blir lite sega av bananen.

Vanliga havregryn är inte en råprodukt eftersom havret ångas upp innan det valsas men det finns råhavre som är kallvalsat. Enda stället jag hittat det på är hos www.ravarubutiken.se och där är det ofta slut. Jag har fått veta att kallvalsat havregryn har väldigt kort hållbarhet och därför köper de endast in små volymer varje gång, men man kan sätta bevakning på deras produkter och få ett mejl när de får hem – ME LIKE smiley

Får jag inte tag på råhavre använder jag vanliga ekologiska havregryn som ändå har ett väldigt högt näringsinnehåll.

Köp INTE vanliga russin, de är FULLPUOPPADE med gifter!! Testfakta är bara en av dem som visar att de har höga halter av mögelgift som kan ge njur- och leverskador! Man tror att man är så duktig när man ger sitt barn ett russinpaket istället för godis, men ack vad du bedrar dig, så – tänk dig för innan du ger det till ditt barn!! Köp ekologiska och osvavlade ♥