Moccabites

Himmelska Moccamumsbitar för dig som saknar den fylliga kaffearomen! Inte 100% Raw men klart godkända ändå i min värld.. Lite bitter ton och saltet ger en extra touch! Ummm smiley

Moccabites ca. 15 st.

½ dl solrosfrön
½ dl torkade mullbär
4 msk kakaopulver
1 msk frystorkat kaffe (kan uteslutas)
2 tsk vaniljpulver
8 dadlar
1 msk kokosolja

Garnering:

1 msk kokos
1 msk kakaonibs
Lite Himalayasalt

Eller

1 dl kakaosmör
1 msk kakao
1 msk agavesirap

Blötlägg dadlarna minst 4 timmar, häll av vattnet. Lägg alla ingredienser i matberedare och mixa till en jämn smet (gör kokosoljan flytande och häll i den sist). Forma små bollar av smeten och tryck dem lite platta. Låt smeten stå en stund i kylskåpet om den inte går forma. Mal kokos och kakaonibs till garneringen och blanda med saltet.Täck Moccabitarna med garneringen eller Smält kakaofett i vattenbad, tillsätt kakao & agavesirap och doppa bitarna i chokladen så de är täckta (chokladlagret blir tjockare om du fryser in bollarna en stund innan du doppar dem), ställ in i kylen 1 timma tills kokosoljan stelnat. Håller ca. 1 vecka i kyl eller månader i frys.