Längtar!!!

LÄNGTAR!! Längtar till nyår gör jag just nu! Varför då? Jo, syrran skickade en länk så där helt apropå och det visade sig att hon utan att veta hittat något jag drömt om i åratal!! En länk till ett meditationscenter i Sverige 🙂 Jag har drömt om att få åka till en Ashram i Indien i så herrans många år och tänkt att jag ska göra det när barnen flyttat ut, och så hittar syrran ett – i Sverige!! Bara tre timmar bort! Jag ska förklara mer men vi tar ett recept först.. bilden tagen på min favoritplats på bryggan där jag sitter och mediterar i stort sett varje dag! Underbart! Här var min frukost en av dagarna..

Vad kan vara bättre än Raw Jordgubbsgröt på bryggan en solig morgon..

Raw Jordgubbsgröt (1 portion)
1 liter färska Jordgubbar
1 Banan
1 Avocado
1 tsk Vaniljpulver

Skölj jordgubbarna innan du plockar bort stjälkarna. Mixa hälften av jordgubbarna med banan, avocado och vanilj. Dela resten av jordgubbarna i mindre bitar och servera tillsammans med gröten.
TIPS: Blanda jordgubbsbitarna med lite honung och ställ att dra en liten stund. Honungen ger ett helt annat liv i jordgubbssmaken! Pressa också gärna lite färsk limejuice över och eventuellt lite limeskal. Det ger ännu en dimension!

Jo tillbaka till meditationscentret.. det är ett center som utövar Vipassana meditation och som ny kan man endast boka sig på en 10 dagars kurs vilket jag nu gjort 🙂 En mängd regler ska följas och en av dem är att inte få tala med de andra deltagarna under de första 9 dagarna, inte ens med kroppen eller gester. Man väcks kl 4 varje morgon och mediterar ca. 10 timmar varje dag och lägger sig runt 21. Syftet är självförändring genom själviakttagelse och de som varit där vittnar om en djupgående förändring i sitt liv och i sitt tankemönster. Jag bokade mig direkt utan att egentligen veta om jag var ledig eller inte, jag kände bara så starkt att – detta måste jag göra! 

Det är över nyår så.. hur upptagen kan man vara OCH kan man fira ett nyår bättre än genom att utveckla sig själv??

Jag LOVAR skriva om mina upplevelser när jag varit där och är du intresserad så kan du läsa allt om det här. Vipassana tar inte betalt, inte ens för kost och logi, och ingen där får någon lön utan man får lämna en frivillig donation om man vill men först när man gått igenom de första 9 dagarna. Man får helt enkelt kursen i gåva av tidigare kursdeltagare som vill att andra ska få uppleva de de fått uppleva. Fantastiskt!
Rörelsen finns över hela världen och står fullständigt fri från all religion. Vipassana betyder ”att se saker som de egentligen är” och är en av Indiens äldsta meditationstekniker med sina 2500 år på nacken och utövades av Buddha och spreds över hela världen av Goenka under 70-talet tror jag att jag läste någonstans..

Läste förresten en intressant artikel om Burma som deklarerat att landet strävar efter att bli helt ekologiskt! Rätt fantastiskt. Visste inte heller att de istället för BNP (Bruttonationalprodukt) eller GDP (Gross Domestic Product) som det också kallas, istället använder sig av värdena GNH som betyder Gross National Happiness 🙂 Där man mäter invånarnas lycka istället för vad de producerar. Något de fått hård kritik för från resten av världen men jag tycker absolut att vår regering skulle ta efter!

Jag måste säga att bara tanken på att jag ska iväg på den där meditationskursen har börjat förändra mig till det bättre. Jag har läst igenom reglerna noga och reagerat över en del. Man får ju inte döda någon annan levande varelse, något jag och min syster pratade om. Detta innebär ju då också insekter som spindlar… jag som är så rädd för spindlar. jag brukar smäcka alla kryp jag hittar inomhus men jag brukar alltid be krypet om ursäkt för att jag dödar det, *fniss jo det är sant.. men nu har jag istället börjat lyfta ut dem utomhus, utan att egentligen veta varför. Lustigt egentligen för med varje fotsteg jag tar så dödar jag ju hundratals.Jag tänker också mer på hur mycket jag äter och vad, trots att jag mestadels äter Raw Food så slinker det ner en hel del onyttigheter också. Kött har jag i stort sett slutat med helt, men jag äter fortfarande fisk, ost och ägg ibland men inte varje dag.

Jag har en känsla av att nyårshelgen kommer att förändra mig en hel del och att jag kommer att få stor användning av mina erfarenheter i mitt framtida arbete som Hälsocoach. Det känns som om resan bara har börjat 🙂

ÅH vad jag längtar!!