Ha inte för bråttom!

GRATTIS Norge och GRATTIS min Linus som fyller 19 år idag!! Vi och hela Norge firar dig älskling 🙂
Känner att jag kanske inte gör så mycket reklam som jag borde för gröna smoothisar vilket är synd för de är så fullproppade med vitaminer och mineraler att du skulle kunna leva uteslutande på dem. Nu när våren kommit så kan du hämta mängder av färskt bladgrönt ute i naturen. Är du tveksam på vad som är ätbart kan du kolla på skogsskafferiets hemsida. En jättebra sajt som informerar om ätbara växter och vad dessa kan förväxlas med.

Morgonsmoothie med ananas, citron, grapefrukt och kirskål.

Morgondrinkar med citron (knappt. 1 liter)
2 citroner
1 Grapefrukt
1 hel Ananas
1 näve bladgrönt (kirskål, spenat, maskrosblad el dyl..)

eller…
2 citroner
1 grapefrukt
1 äpple
2 apelsiner
1 näve bladgrönt

eller…
2 Citroner
1/2 Ananas
1 Banan
2 Apelsiner
1 näve bladgrönt

eller (till denna krävs en råsaftcentrifug)…
1 stor Broccoli
2 stjälkar Selleri
1 Citron
1 Päron
1 näve Persilja

Citroner och grapefrukt pressar du i en citruspress men försök gärna få med lite fruktkött. Broccolin och sellerin ska juicas i råsaftcentrifug. Resten av ingredienserna mixar du bara som de är i en mixer men skala och skär bort de vita hinnorna innanför skalet på apelsinen. Äpple och päron behöver inte skalas.

Citronen är starkt utrensande och en väldigt bra start på dagen, dricker du citron på morgonen så hjälper den till att rensa ut alla gifter som frigörs under natten och som annars cirkulerar i din kropp tills de kommer ut. Citronen påskyndar denna process!

En gullig tjej ringde mig om Raw Food coaching och vi pratade en stund. Vi kom in på samma sak som jag pratat med en klient om i veckan som ville ha kristallhealing för att hon kände sig villrådig. Jag vill att alla ska må bra och att alla ska hitta sin egen väg dit och det är inte så himla enkelt det där, att hitta sin väg. Ofta har man något man vill förändra i sitt liv men man vet inte hur. Man vänder och vrider på problemet och hur man än gör så känns det hopplöst. En försökte meditera men satt mest och försökte hitta en lösning.

Min erfarenhet är att sluta försöka! Du ska inte sluta helt men du ska släppa problemet en stund. Sätt dig och meditera UTAN att fokusera på problemet. Inte så att du ska sätta en smiley över men släpp det och tänk att du tar emot allt gott istället. Det hjälper inte att du oavbrutet och vädjande ”sänder ut” en önskan om en lösning när du aldrig stannar upp för att ta emot hjälpen. Du måste stanna upp och ta emot det du ber om. Du kan jämföra det med att du ska köpa färska jordgubbar i ett stånd, du tänker att du ska köpa jordgubbar och går dit, du slänger till henne pengar men fortsätter rusa vidare för att du hela tiden tänker att du ska köpa jordgubbar. Tjejen i ståndet vill ge dig jordgubbarna du betalat för men du har redan rusat vidare för det enda du tänker på är att du ska köpa jordgubbar. Du måste stanna upp och ta emot dem!

Jag brukar sätta mig med handflatorna upp mot himlen och visualisera ett ymnighetshorn som är vänt mot mig och ”ta emot” allt gott som kommer. Handflatorna representerar både det jag ger och det jag tar emot.

Vidare är det viktigt att lära sig att lyssna till sitt inre. Detta är något man måste lära sig och det kräver medvetet arbete men när du väl kommit på hur det ska kännas när du går med flödet så är det lätt att känna skillnaden. Man ska bara lära sig hur det känns. Enklaste sättet att börja är att tänka på en situation där något verkligen ”gått åt skogen”. Det har alla varit med om.

Se om du kan hitta en sådan situation där du minns hur du kände innan du tog beslutet som ledde till att det gick åt skogen. Den känslan sitter i magen (Solar Plexus). Jag brukar kalla den känslan för ”missljud i magen”. Står jag inför ett beslut och känner det allra minsta missljudet i magen, då väntar jag, eller tackar nej till vad det nu kan vara. Detta gör jag även om det kanske är något jag brinner för.

Varför då? Jo, troligtvis finns det något bakomliggande som jag inte ser men som mitt inre vetande (själen, universum, gud eller vad man nu vill kalla det) ser och förmodligen får jag problem senare om jag ändå väljer att tacka ja. Därför väljer jag att lyssna till mitt missljud i magen. Det kan ibland vara svårt att skilja på egot och det inre vetandet (jag kallar det själen). Det kräver mycket träning i början och det kan fortfarande vara väldigt svårt.

När egot talar då är det din reptilhjärna som är mest aktiv. Den reagerar på den snabbaste mest synliga lösningen och bryr sig inte om vad som kan vara bättre på sikt. Egot talar ofta när det är något du gärna vill ha, eller när du är arg och impulsiv. Egot gör dig oberäknelig och beräknande. Själen eftersträvar harmoni och lycka på lång sikt. När själen talar känns det som ett totalt lugn i magen, man känner sig helt säker på att man väljer rätt. Det finns inget missljud.

Testa med enkla saker i början för att hitta rätt känsla. T.ex. Ska jag köpa den där kjolen som jag inte har råd med? Ska jag ringa mitt ex. fast jag inte borde. Ska jag stjäla..? Du känner direkt att det är fel och du känner det i magen och ibland i hela kroppen. Känn efter varje gång du fattat ett beslut som blev fel. Hur kände du innan? Till slut så har du fattat och det är då pusselbitarna börjar falla på plats!

En annan sak är att inte ha för bråttom. Var gärna impulsiv men bara om det känns bra! Står jag inför ett beslut och det finns missljud, då väntar jag. Jag kanske inte alltid avstår men jag sätter mig ner och ”känner efter”. Varför känns det inte bra? Vad är det som känns fel? Finns det inte tid att känna efter så avstår jag hur mycket det än svider. Jag vet att min magkänsla leder mig rätt så jag litar helt och hållet på den!

Fundera gärna över detta och testa. Tro mig, ditt liv blir SÅ mycket enklare.

4 reaktion på “Ha inte för bråttom!

 1. Åhh Gitte hvor har du dog ret. Meget kloge betragtninger om livet og om at gøre det lettere at finde de rigtige løsninger.

  Knus

  Lone

  • Hej Lone, Tak 🙂 Det er jo de ting vi finder ud af hen af vejen ikke? 😉
   Tak for du altid er der for mig <3
   Megaknus/Gitte

Kommentarer inaktiverade.