Inspirerad :)

Julen närmar sig med stormsteg och jag känner mig nästan lite ”anti”. Det känns inte alls som jul och inte ens som om det är vinter! Tror bara det är all stress med studier och webbshop och allt annat. Och så längtar jag. Längtar till mina 10 dagar på Vipassanacentret..

Inspirationen till denna fick jag från http://www.mindbodygreen.com/0-11155/start-your-weekend-right-with-this-almond-peanut-butter-banana-shake.html

Jordnötssmoothie ca. 6 dl
4 dl Hampamjölk
2 små Bananer eller 1 stor
1 msk Kakao
1 msk Jordnötssmör
1/2 msk Kokosblomsocker
1/2 msk finhackad färsk Ingefära

Hampamjölk ca. 1 liter
2 dl Oskalad Hampfrön
10 dl Vatten

Gör hampamjölken först, sila bort skalresterna och ta vara på mjölken. Jordnötssmöret kan bytas ut mot mandelsmör, hasslnötssmör eller annat om man vill. Kokosblomsockret kan uteslutas helt eller bytas ut mot samma mängd honung, agavesirap eller 2-3 dadlar.

Har du tid över julen så tycker jag att du ska titta på dokumentärfilmerna Underkastelsen. Skrämmande fakta om hur mycket gifter vi får i oss i allt vi rör vid, inte bara genom maten.

Nu blir det inga inlägg förrän jag kommer hem från Vipassanan så med detta vill jag önska er alla en underbar julefrid och ett fantastiskt avslut på 2013 och en minst lika fantastisk början på 2014. Jag återkommer vecka 2 eller 3 och då ska jag berätta allt om min Vipassanaupplevelse. Hoppas jag har mycket att berätta!!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!