Rödbeta och havsstänk :)

JAG KOM IN PÅ HÖGSKOLAN!!!!! Så om sex veckor börjar jag läsa till Hälsocoach och lyckan är verkligen total!! ÄNTLIGEN 🙂

Har fått så otroligt mycket inspiration sedan jag flyttade ut till Boholmarna, vet inte varför men jag får en annan frid här och den är otroligt inspirerande trots att jag bor i en pytteliten stuga. Man skulle tycka att det var tvärtom med det vackra köket på Herrgården men man säger ju att en konstnär ska plågas lite för att vara på topp och i mitt fall kanske det stämmer för här består köket av en bänk och ett par skåp. Paula och Leif som jag hyr av är verkligen supertrevliga! Paula och jag delar många värderingar och jag är säker på att vi håller kontakten även efter jag flyttat, när det nu blir. Idag var vi ute med båten på havet och Leif visade kusten från utsidan. Jättevackert bland holmarna. Vi lade an i Kalmar och åt en bit mat och sedan gick färden hemåt igen och nu är jag supertrött..  Att lite frisk luft och havsstänk kan vara så tröttande. Hade precis gjort rödbetsjuice när Paula knackade på och frågade om jag ville med ut men jag hann dricka ett par glas av den underbara juicen innan vi for.

Betajuice upphälld på en vacker flaska. Tror det varit whisky i denna en gång i tiden.. nu med definitivt nyttigare innehåll!

Betadrink (ca. 1 liter)
1 knippa Rödbetor (6-8 st)
1/2 Ananas
1 Apelsin
1 Citron
1 Äpple
1 knippa Gröna blad/sallad

Jag körde allt genom juicern/råsaftcentrifugen för att få en klar dryck, även det bladgröna som i detta fallet var smultronblad och svartvinbärsblad. Just betor behöver man juica för att få ut all saft, du kan inte mixa dem i en vanlig mixer.


Visste du att rödbetsjuice är väldigt renande för blodet och levern, minskar kolesterolet samt att den är anticancerogen. Detta är bara några av de underverk som ryms i denna lilla beta. Fibrerna och bladen har också många bra egenskaper så släng inte resterna. Bladen är otroligt näringsrika och dem tar jag till vara på genom att antingen mixar dem i smoothies eller göra chips på dem (recept kommer..). Fibrerna som blev över när jag gjorde juice, tar jag tillvara på och gör pålägg av, liknande morotsfrikadellerna, det blir jättegott och inget går till spillo.

Paula tog en bild på mig när vi åkte ut. Härligt!!

Kalmar slott från sjön

Kanalen på Stensö, har alltid velat glida fram med båt här och nu gjorde jag det!