Flädersmoothie

Nu blommar flädern för fullt och det känns viktigt att ta vara på de underbara blomklasarna. Jag tog några blomklasar istället för bladgrönt i min smoothie och det blev en jättegod frisk smoothie som doftar fläder. Jag sköljde blomklasarna innan eftersom jag ville ha bort eventuella löss så en del av smaken försvann tyvärr där.

Sommaren redo att mixas!

Flädersmoothie Ca. 8 dl
3 Apelsiner
2 Citroner
1 Lime
4 klasar Fläderblommor
1-2 msk Honung eller Agavesirap
4 dl Vatten

Skär skalet av citrusfrukterna (skär bort de vita hinnorna också). Mellanväggarna kan vara kvar men se till att inga kärnor följer med. Släng skalen. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät smoothie. Du kan även göra denna med banan istället för en av apelsinerna, då behövs inte lika mycket honung. Smaka dig fram.

Flädersmoothie, det är sommar det!

4 reaktion på “Flädersmoothie

 1. Hejsan igen =) Undrar vars du bor, skulle vilja bo i närheten…så man kunde få inspiration och hjälp på plats…Ser jättegott ut med smoothies ovan men släng inte citron eller apelsin skalen =) spara dom i en glasburk och häll på ättika – så har du bra rengörings medel efter ca. 2 veckor (ställ mörkt) ha sen i en sprayflaska med vatten till diskbänken, handfat, kakel mm.

  Det är så trist att det inte finns så mycket här uppe i norr kring rawfood…jag har svårt att hålla inspirationen uppe och önskade man hade en vän med samma intresse som kunde mera och kanske man rent av skulle kunna bo kollektivt och hjälpas åt =) *hehe*

  Nu skall jag fortsätta kika runt hos dig, har nog skrivit på en del inlägg men minns inte vilka så jag får söka runt och se om du svarat *haha*

  • Jag bor strax söder om Kalmar så om du bor i Norrland är det nog lite för långt 🙂 Tack för tipset med citronerna!! Det ska jag testa och blogga om!
   Det finns en facebooksida som är väldigt aktiv, kanske kan du hitta någon i närheten av dig där?
   Den heter Rawfood-middagar Stockholm och har medlemmar från hela Sverige.
   https://www.facebook.com/groups/169536623062383/

   • Hittade tillbaka till ett inlägg jag skrivit på och du svarat…Jag har varit med i den FB gruppen och det finns några stycken här uppe men det finns inga café eller restauranger eller nått sånt alls…*tyvärr*

    Jag funderar allvarligt på att flytta söder ut…

    Tack för att du delar med dig av dina recept, kreationer, maträtter, bakverk – inspirerar!!!

Kommentarer inaktiverade.