Morotscupcakes med Apelsinfrosting

Nu är hösten verkligen här! Vi har haft några rejäla frostnätter men än värmer solen om dagarna. Lycklig är jag som kan välja när jag vill gå ut på dagen eftersom jag i stort sett inte har några tider alls att passa 🙂

Morotscupcake med Apelsinfrosting (jag kunde inte vänta på att frostingen skulle stelna…)

Morotscupcakes med Apelsinfrosting (10 st)
Botten
4 dl finrivna morötter (2-3 st)
2 dl Dadlar
1 dl Valnötter
1 dl groddat och torkat Bovete
1,5 msk malen Kanel
1 msk färsk Ingefära
Frosting
10 Dadlar
2 dl Cashewnötter
2 Apelsiner
1/2 tsk Vaniljpulver
2 msk Kokosolja

Botten: Riv morötterna fint och mixa dem med resten av ingredienserna i matberedare till en jämn massa. Tryck ut massan i 10 små muffinsformar.
Frosting. Mixa allt till Frostingen i en mixer, mixa så kokosoljan blir varm och smälter och smeten är slät. Häll upp i en spritspåse och ställ in i kyl eller frys att stelna. Efter ett par timmar i kyl kan du spritsa den på muffinsen i formarna. Klart! De går bra att frysa.

Har en massa projekt på gång i skolan som tar en himla massa tid och garaget måste tömmas nu innan månadsskiftet. Vet inte var jag ska ställa allt eftersom jag inte har ett förråd till huset och nu när Mimmi flyttat hem igen.. Min första tanke var att hyra ett förråd, men så tänkte jag – Hallå, ärligt talat. Jag har ett helt hus och om jag inte får plats med mina ägodelar där, har jag då inte för mycket prylar?? Jo, det har jag och jag är tacksam att jag fortsatt rensa även efter jag flyttade till herrgården i våras men det avstannade när jag flyttade till huset och nu MÅSTE jag. Så det är bara att kavla upp ärmarna även om det är tentor och inlämningsuppgifter och fan och hans moster… bokföringsdags är det också med kvartalsredovisning.. en av företagandets mörka sidor..

Inlämningsuppgiften  i Folkhälsovetenskap jag håller på med nu är himla intressant. Vi skulle välja ett valfritt ämne utifrån de 11 folkhälsoområdena. Jag hittade en intressant artikel om drogbehandling där man satte upp den medicinska behandlingen mot den kognitiva och vilken som har bäst effekt. (Medicinsk; t.ex. man byter ut drogen mot en annan för utfasning. Kognitiv; t.ex. tolvstegsmetoden (Minnesotametoden) där man arbetar med att förändra beteendemönstret). Galet intressant ämne tycker jag!! Det tog mig en hel dag att hitta vetenskapliga artiklar som gjort studier i ämnet, tror jag har 5 A4 sidor med bara sökord som ska redovisas, inte helt lätt att hitta rätt facktermer på engelska som beskriver det jag söker..  som tur är så har skolan en massa bra sökmotorer! Det är detta som är syftet med de uppgifter vi får, att lära sig att hitta och identifiera vetenskaplig fakta. Tuffare än jag trodde.. nu förstår jag varför man behöver anlita forskare!

Har lite annat intressant på gång till bloggen som kommer upp när jag fått klart det.. Nu när sommaren är slut så kommer mörkret med julstress och allmän nedstämdhet. Jag har jobbat med mig själv ett tag efter alla förändringar och håller på att sätta ihop ett steg-för-steg program som hjälper mig och som jag kommer lägga ut här för den som är intresserad. Korta enkla övningar man kan göra för att ta sig upp när man känner sig nere. Och kom ihåg att Du är en välsignad och underbar varelse 🙂
Tills dess så vill jag lägga ut detta klipp som min väninna Camilla skickade till mig. Väldigt kloka och insiktsfulla tankar måste jag säga! Den är i två delar så vill du höra hela måste du också klicka på den nedersta.