Cheesecake till frukost!

Godmorgon ♥

Solen skiner och jag önskar att jag satt på balkongen och avnjöt min frukost men det får vänta lite till för det är bara 4 grader ute.. smiley

Frukosten idag är en blåbär/jordgubbcheesecake (ja..cheesecake, du läste rätt) som jag gjorde igår. Eftersom den i princip består av bara nötter och bär så är den en perfekt start på dagen för att få fart på kroppens celler!

Jag hade lite cashewgrädde över sen igår som jag hade till men det går lika bra utan. Cashewgrädde kan du göra på många sätt men min gjorde jag av 1 dl malda cashewnötter+lite vaniljpulver+saften från 1 apelsin+saften från ½ citron+1 päron. Mixa till len grädde..

Receptet på Cheesecaken kommer ursprungligen från Catherine Hirota men jag har ändrat lite..

Strawblueberry cheesecake

Botten:
5dl mandlar
1dl dadlar
En nypa salt

Fyllning:
6 dl cashewnötter
1 pressad citron
1dl agavesirap
1/2 dl vatten
2,5 dl frysta jordgubbar
2,5 dl frusna blåbär
1dl kokosolja
1 tsk vaniljpulver
(4tsk lecitin)

Botten: Blötlägg dadlar i minst 4-5 timmar. Mixa nötterna till pulver, tillsätt dadlar och mixa i en matberedare till jämn konsistens.

Fyllning: Mal nötterna till mjöl, mixa de helt tinade bären i en mixer till jämn konsistens. Blanda allt i matberedare. Gör kokosoljan flytande i vattenbad (eller ställ burken i varmt vatten en stund eller över elementet) tillsätt kokosoljan sist. och häll det över botten. Ställ in cheesecaken i frysen tills den stelnat helt.
Ta ut kakan minst 30 minuter innan servering och skär i tårtbitar, garnera med färsk frukt eller cashewgrädde.

Jag har nu 11 bitar kvar av denna ljuvliga kaka som väntar på mig i min frys smiley