Jordnötschokladbanantårta :)

I veckan fick jag till en jättegod tårta hemma! Den är nog en av mina nya favoriter till och med! Var sugen på något-vad-som-helst och hade en burk öppnad jordnötssmör hemma. Min dotter tog vanlig vispad grädde på men jag använder vispad kokosgrädde och hennes omdöme var – Jättegod men mer banan och mindre botten. Jag håller inte riktigt med henne om mindre botten men fler skivade bananer i mittenlagret hade varit gott! Du kan ju testa själv och se vad du tycker!

Jättegod tårta som blev till för att jag var sugen på något gott och hade en öppnad burk jordnötssmör i kylen.

Raw Jordnötschokladbanantårta 16 bitar
Botten:
20 Dadlar
2 dl groddat och torkat Bovete
5 dl riven Kokos
1 burk (350 g) Jordnötssmör
1/2 tak Salt
Fyllning 1:
2 mogna Bananer (eller fler)
Fyllning 2: 
3 små Bananer eller 2,5 stora
1,5 dl Kakaosmör
0,5 dl Kokosolja
2 dl Kakao
1 msk Vaniljpulver
1,5 dl Agavesirap
2 dl Cashewnötter
Saft från 1/2 Citron (ca. 1/2 msk)
1/2 tsk Salt
Grädde:
Kokosmjölk

Botten: Blötlägg dadlarna några timmar om du använder torkade, annars behöver du inte det. Mixa alla ingredienser till botten i matberedare till en tjock deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten som du klätt med plastfolie.
Fyllning 1: Skiva bananerna och lägg ut dem över botten, inte för nära ytterkanterna.
Fyllning 2: Smält kakaosmör och kokosolja på spisen i ett vattenbad. Mal cashewnötterna till mjöl eller så fint du kan. Mixa alla ingredienser till fyllningen till en slät smet. Häll den över botten med bananerna. Ställ undan att stelna.
Grädde: Ställ kokosmjölk i kylen några timmar innan så kokosmjölken separeras från vattnet. Jag använder Kung Markattas trots att den är på burk och trycker igenom mjölken i en sil innan jag vispar den eftersom det kan finnas hårda klumpar i som inte går vispa. Vispa som vispgrädde och spritsa på tårtbitarna.
OBS! Tårtan är mäktig så skär inte för stora bitar! Tårtan går bra att frysa men spritsa kokosgrädden först när den ska serveras.

Idag är jag på väg till Skövde igen för ännu en tenta i Folkhälsovetenskap. Lite orolig är man alltid för det är svårare på salstentor än när man får en hemtenta även om hemtentorna i regel är mer omfattande, men det ska nog gå bra. Så fort jag kommer hem igen ska jag på julbord med Outnorth och dagen efter måste jag börja på hemtentan i Socialpsykologi och slutföra en inlämningsuppgift i samma ämne, det får max ta tre dagar efter min planering! Efter det blir det råplugg på Fysiologi där jag har en stor salstenta direkt efter hemkomsten från Vipassana meditationscentret i januari, så den måste sitta innan jul och det oroar mig lite, men det är bara att köra på och göra sitt yttersta! En av mina studiekamrater tipsade om att göra små kort med det som ska pluggas in. Testade det till denna tentan och det är ju en strålande idé!! Korten har jag burit med mig överallt (på stan, vårdcentralen, på möte, i skogen, när jag diskar, lagar mat etc.) och drar ett kort överallt och när som helst. Helt fantastiskt 🙂 Det blir nog många kort på fysiologin för kroppsdelarna är många men jag får väl ha en egen väska till dem då haha 😉

Hittade en jättebra och tankeväckande text om att leva i nuet som figurerade på Facebook och som träffade mig rakt i hjärtat – Det är precis så jag lever; om bara… , när bara… och jag ska bara…
Tyvärr står det ”författare okänd” men här kommer den:

Man övertygar sig själv om att livet kommer att bli bättre efter det att man gift sig, fått barn, sedan fått ett till. Sedan är man frustrerad över att barnen inte är gamla nog att vara mer tillfreds och man vore mer tillfreds om dom vore det.
Efter det så är man frustrerad över att man har tonåringar man måste klara av att hantera. Man kommer verkligen bli glad när dom är ur det stadiet. Man intalar sig själv att livet kommer att bli fullkomligt när ens partner skärper till sig, när man skaffar en bättre bil, när man kommer iväg på den där resan när man är pensionerad.
Sanningen är att det inte finns ett bättre tillfälle att uppskatta livet än just nu. Om inte nu, så när? Ditt liv kommer alltid vara fullt av förändringar. Det är bäst att erkänna för sig själv och bestämma sig för att vara lycklig ändå. Lycka är vägen.
Så, värdesätt varje ögonblick du har och värdesätt det ändå mer för att du delat det med någon speciell, speciell nog att spendera din tid med. …och kom ihåg att tid inte väntar på någon . Så, sluta vänta… Tills din bil är färdigbetald. Tills du skaffar ny bil eller nytt hem. Tills barnen flyttar hemifrån. Tills du börjar plugga igen. Tills du slutar plugga. Tills du går ner 10 kg. Tills du går upp 10 kg. Tills du blir gift. Tills du skiljs. Tills du får barn. Tills du går i pension. Till sommaren.. Till våren. Till vintern. Till hösten. Tills du dör.
Det finns ingen bättre tid än just nu att vara lycklig. Lycka är en resa inte en destination. Så arbeta som om du inte behövde pengar, älska som om du aldrig blivit sårad och dansa som om ingen såg dig.