Från slott till koja!

Om du inte har sett det så kan jag berätta att jag gjort ett receptindex, så nu kan man lättare hitta bland alla mina recept! Här kommer en maträtt nästan så enkel som den kan vara och ändå lyxigt god. Tar inte mer än 10 minuter att sno ihop så passa på att frossa nu när trädgårdarna dignar av grönt!

Raw Zucchinispagetti med krämig avocadosås och marinerade soltorkade tomater, muuums!!

Raw Spagetti med Avocadosås och marinerade Tomater (1 port)

Pasta
1 Zucchini
1 Tomat

Marinerade Tomater
3-4 halvor soltorkad Tomat
3-4 kvistar färsk Oregano eller Mejram
1-2 msk Olivolja
1 msk saft från pressad Citron
Salt och Peppar

Avocadosås
3 cm Zucchini eller Gurka
1 stor Avocado
1 msk saft från pressad Citron
5-6 kvistar färsk Oregano eller Mejram
1 liten Vitlöksklyfta
Salt och Peppar

Börja med de marinerade tomaterna. Skär soltorkad tomat i småbitar. Dra av bladen från oreganon och finhacka. Blanda alla ingredienser till marinaden och ställ undan att dra medan du gör resten. Strimla zucchinin till tunna strimlor i en Spiralizer. Har du inte en spiralizer går det bra med rivjärn eller att strimla med osthyvel eller potatisskalare. Ställ undan.
Lägg zucchiniresterna från spiralizern (eller 3 cm) i en matberedare, lägg i avocado, citronsaft och kryddor. Dra av bladen från oreganon innan du lägger i dem och släng stjälkarna. Mixa till en krämig sås som du blandar med zucchinipastan. Spara gärna en klick som du lägger ovanpå. Skär tomaten i småbitar och strö över pastan. Strö även de marinerade tomaterna över tillsammans med marinaden. Jag strödde lite oreganoblad och flingsalt på innan servering. Jättegott!!


Vilken fantastisk tur jag har! Hittade en liten vinterbonad stuga, precis vid vattnet på de vackra Boholmarna strax utanför Kalmar som stod ledig efter midsommar! Familjen som äger det är jättegulliga och jag får tillgång till både båt och pool! Kan det bli bättre? Så till månadsskiftet blir det flytt igen.. Tur att jag är lättflyttad!
Ska passa på att torka och frysa in lite kryddor från trädgården innan jag flyttar. Det växer så det knakar och det finns ingen anledning till att inte ta vara på det. Lustigt, min dröm har alltid varit att bo så nära vattnet att jag kan gå rakt ut och njuta av frukosten vid vattenbrynet – OCH NU KAN JAG DET ..snart.. 🙂

Till vänster ser man mitt nya lilla krypin…rakt fram bor de supertrevliga ägarna och till höger och bakom huset ligger havet. Härligt!!

I veckan blev jag förresten uppringd av en tidning som ville skriva om hur jag blev av med mina allergier genom att äta Raw Food, precis som de gjorde i Hemmets Journal! Underbart att media uppmärksammar det här med att kost och hälsa hänger ihop!! Självklart ställer jag upp på det! Sedan gick jag ett steg vidare i uttagningen av ett TV program som ska spelas in i höst. Åh, hoppas jag kommer med och får chansen att sprida ännu mera Raw Food!

Och på tal om Raw Food.. En bra riktlinje när man står i affären och ska handla sin mat är att tänka över hur många mellanhänder varan du tänker köpa har passerat samt vilka processer den genomgått och hur nära sitt naturliga ursprungsskick råvarorna i den är. Kort sagt: Hur naturlig är varan du tänker köpa och är den besprutad? Bli nu inte fanatisk men fundera alltid över om varan går köpa i ett naturligare skick än den du håller i. Lätt som en plätt eller hur?