Kokosmjölkspudding med Chia

Detta recept är väl kanske inte helt likt mig att göra men det var var en idé jag fick idag när jag var sugen på något gott och mättande men inte mat och då blev det det här. Jag använde Kung Markattas kokosmjölk för den är utan tillsatser och jag använde endast den krämiga massan som ligger högst upp när man öppnar burken, alltså inte vattnet som ligger i bottenhalvan. Vattnet kan du spara och ha i en smoothie lite senare..

Raw Kokosmjölkspudding med välgörande chiafrön som gör magen glad! Här har jag doftat kanel över men när jag åt den så kom jag på att det skulle varit jättegott med blåbär och mandelmjölk till också!

Kokosmjölkspudding (1 portion)
ca. 2 dl Kokosmjölk  (endast det krämiga)
2 msk vita Chiafrön
1 msk Kallslungad honung (eller agavesirap/dadelsirap)
1 tsk Vaniljpulver
1 tsk Macapulver (kan uteslutas)
Ett par nypor Himalayasalt

Mal chiafröna till pulver och blanda alla ingredienser till en gröt. Vill du så kan du krydda med kanel och kardemumma eller annat gott. Låt gröten stå en stund så chiafröna hinner svälla och gelea sig. Servera gärna med blåbär och mandelmjölk!


Visste du att Chiafrön innehåller 8 ggr mer omega-3 än Lax, att de innehåller 15 ggr mer magnesium än broccoli, att de innehåller 5 ggr mer kalcium än mjölk, att de innehåller 3 ggr mer järn än spenat, att de innehåller 3 ggr mer antidoxiranter än blåbär och mycket mycket mer… Det finns ett indianfolk i Mexico som har extrem uthållighet och återhämtningsförmåga vilket de tackar chian för. Bra att veta om du har spring i benen 🙂

Nu har våren äntligen kommit, i alla fall i de sydligare delarna av landet så nu har du gratis grönt ute i skogen! Jag har plockat både kirskål, brännässleskott (de har preeecis börjat titta upp), maskros och cikoria. Jag trodde faktiskt att jag plockade maskros när jag plockade cikoria men det var tydligen inte så. Cikorian ser ut exakt som unga maskrosskott förutom att cikorian är lite ludna på den stora bladnerven i mitten på undersidan av bladet. De är helt ätliga (tack och lov) och perfekt variationsgrönt i en smoothie!

foto: skogsskafferiet.se. Cikoria, förvillande lik maskros men som du ser är bladnerven luden vilket inte maskrosens är. Båda är dock högst ätliga och mycket bra! Du kan läsa mer om både cikoria och maskros på skogsskafferiet.se

Nu kör jag en period med i stort sett bara Raw Food igen. Det händer så mycket och jag behöver vara i toppform och jag vill gärna gå ner de där sista förargliga kilona. När man lever nästan helt på Raw Food så strävar kroppen efter idealvikten. Kanske inte helt korrekt formulerat men kroppen får total balans och detta innebär att den gör sig av med bl.a. fettreserver som ansamlats, eller ökar om det är det som behövs. För min del så hoppas jag att detta innebär att jag tappar ytterligare 4-5 kilo. Då skulle jag vara nöjd 🙂
Min enda ansträngning för att uppnå detta kommer fortsättningsvis enbart att vara att jag äter Raw. Jag räknar inga kalorier, tänker inte på varken fett, kolhydrater eller bantning överhuvudtaget. Jag äter bara RAW, det är allt som behövs. Idag har jag t.ex. börjat dagen med en liter grön smoothie med ananas, banan, apelsin, kirskål, äpple och chiafrön, till lunch en zucchinipasta med jättegod tomatsås och olika frön, några timmar senare kokosmjölkspuddingen som du fått recept på här idag och just nu är jag mätt så vi får se om jag hinner bli hungrig igen innan jag lägger mig..

Jag måste bara få avsluta med ett klipp på en av de vackraste sensuella danserna jag någonsin sett. Fantastiskt vackert och helt otroligt duktiga!!

2 reaktion på “Kokosmjölkspudding med Chia

Kommentarer inaktiverade.