Raw Food Brunch och Doris the Hunter!

Vill egentligen bara visa hur enkelt man kan göra en mättande raw food vegan sallad, eller som jag kallar denna ”Raw Brunch”, utan att egentligen lägga någon tid alls om man bara har lite grunder i kylen. Med grunder menar jag raw ost, raw sourcream, raw majonnäs etc. De är snabba att göra och håller i veckor!

Raw Brunch med raw ricottaost, pesto och raw macadamiaost

Raw Brunch
Tomat
Gurka
Blandad sallad
Purjolök eller salladslök
Raw Pesto
Raw Ricottaost
Raw Macadamiaost
Lite basilika

Pesto
5 cm Gurka
5 toppar färsk Basilika
0,5 tsk Äppelcidervinäger
1 msk kallpressad Olivolja
Salt
Peppar

Mixa och smaka av.

Raw Ricottaost
Är egentligen min Sour Cream gjord på Macadamianötter istället för cashewnötter som jag smaksatt med ett par matskedar  Näringsjäst, lite citron, kalpressad olivolja, salt och peppar. Smaka av tills den är krämig och god 🙂

Varva tomater, gurka, finstrimlad purjolök med ricottaosten, ringla peston över när du är klar och skär tre rejäla skivor Macadamiaost till varje portion. Servera gärna med färskpressad morotsjuice till!

Raw Food Brunch serverad med härlig färskpressad Morotsjuice.


Doris har funnit sig väl till rätta på Herrgården och älskar den stora tomten och skogen intill! I morse hörde jag hur hon nästan gal ute på verandan så jag gick för att öppna och se – hon hade lagt sitt byte på dörrmattan så jag skulle se 🙂 Stackars mus men hon fick mycket beröm och sedan fick musen vila i skogsbrynet.

Doris the Hunter! Lade stolt sitt byte på dörrmattan och ropade på mig <3

Mycket strul har jag haft med flytten. Ibland går saker inte som man tänkt sig och jag är tvungen att fatta en massa beslut som jag helst hade velat vänta med. Har både flytt, bokföring och högskola och allting hopade sig plötsligt. När jag var klar med flytten får jag beskedet att min gamla hyresvärd ska göra om hela fastigheten så nu måste allt jag burit upp på vinden bort – suck.. och om allt ändå ska bort, vill jag då behålla lägenheten? Ska lämna besked i nästa vecka men jag tror att jag släpper den och litar på att allt blir bra på törneby. Vi trivs sjukt bra! Mimmi som var livrädd när det var mörkt i lägenheten strosar omkring i herrgårdens alla rum utan att ens fundera på det. Här är verkligen harmoniskt och tryggt trots alla stora rum och jag är förvånad själv över hur bra vi trivs!

I veckan som kommer åker jag till min älskade syster i Danmark några dar, vi ska göra mycket spännande saker och jag hoppas få med mig lite tomater och paprikaplantor hem till trädgården. Jag sådde chili innan vi flyttade och de har börjat komma upp. Vet inte om det finns ett trädgårdsland här men nu ska jag ut i solen och fixa lite i trädgården så och då kanske jag hittar det 🙂 Har sett att det finns en härlig kryddträdgård men annars får jag väl gräva ett land i ett hörn av trädgården. Ingen som sommar utan squash!

4 reaktion på “Raw Food Brunch och Doris the Hunter!

 1. Hej Gitte. Vilken trevlig hemsida du har.
  Jag är en nybliven Rawfoodentusiast och jag läser med stort nöje dina recept. Nu ska jag prova dom också.

  Med vänlig hälsning

  • Tack Monica! Vad kul att du hittat hit, hör bara av dig om det är något du undrar!
   Grattis till ett friskare liv 😉
   Kram Gitte

 2. Ser jätte gott ut! Älskar RAW FOOD. Finns inget bättre. Man blir både mätt och belåten efteråt, inga tunga känslor utan bara god härlig energi! Hoppas allt löser sig med lägenhet och så 🙂

Kommentarer inaktiverade.