Superfoods och Herrgårdsflytt!!

Sorry, inget påskrecept men.. Människan har i alla tider sökt efter quickfix och man matas med alla superprodukter som ska göra oss superstarka och extra friska. Nej, jag är ingen anhängare av superfoods eller proteinpulver mfl.. Jag anser att man kan överdosera och ser ingen anledning alls till att tillsätta pulver som inte behövs när man äter bra kost och att få för sig att ta pulver för att man inte äter tillräckligt bra är rent av korkat. Ändå använder jag dessa pulver ibland.. Anledningen är inte dess superduperegenskaper utan för smakens skull. Mina favoriter är Macapulver och Lucumapulver som ger en smörig och fyllig smak som inget annat kan ge. David Wolfe är en av de verkliga förespråkarna för Superfoods och här kommer ett riktigt sött och smaskigt recept som är inspirerat ur hans bok med samma namn.

Smörkolor á la Wolfe serverade på silverfat

Smörkolor á la Wolfe
200 g Kakaosmör
50 g Kokosolja
2 dl Agavesirap
200 g Cashewnötter
1- 2 msk Macapulver
1- 2 msk Lucumapulver
½ tsk Himalayasalt
1 dl Mullbär

Smält kakaosmör och kokosolja i vattenbad. Mixa alla ingredienser i en mixer utom mullbär till en ganska fin massa. Hacka mulbären i mindre bitar och arbeta in dem i massan. Det ska vara lite klumpar kvar. Klä en fyrkantig form ca. 20×15 cm med plastfolie och tryck ut massan. Täck med plastfolie och ställ in i kyl att stelna. När kakan har stelnat kan du skära så stora kolor du vill ha. Förvara i kyl, där håller de i veckor.


Påsken blev inte alls som jag tänkt mig. Plötsligt står jag upp över öronen i flyttkartonger! Ja, det blev en flytt precis som jag hoppades. Vi har flyttat till vackra Törneby Herrgård som ägs av Gabi, ni vet hon som var med i svenska miljonärer.. Kort förklarat; Gabi behöver någon som ser efter herrgården och jag behöver en herrgård 😉 Mimmi är salig över sitt stora rum som är som en mindre lägenhet och just nu sitter jag i herrgårdens vackra café och bloggar och njuter av tystnaden. Vi flyttade hela dagen igår och det känner jag verkligen i kroppen idag. Jag är av den sorten som inte slutar förrän jag stupar – vill ha ALLT klart innan jag kan koppla av – men min kropp och jag har nog inte samma referensram på när det är dags att stupa och idag får jag nog ta det lite lugnare…

Vackra Törneby Herrgård!! När man set denna bilden så längtar man ännu mer efter sommaren!

Doris har självklart flyttat med och hon har mycket att lukta på 🙂 Hon verkar trivas bäst på övervåningen än så länge. Nästa vecka ska vi försöka släppa ut henne. Hon kommer ÄLSKA att bo här!!

Nästa lördag blir det högskoleprov igen = dålig tajming men det kunde varit värre och denna gången är jag i alla fall inte nervös..

Puss & Kram och GLAD PÅSK!!

 

2 reaktion på “Superfoods och Herrgårdsflytt!!

  1. Kæreste Gitte, hvor dejligt at høre, at I endeligt er flyttet til andre og grønnere omgivelser – glæder mig til at besøge dig – tænk at være gæst og overnatte på en herregård ;o)
    Mange store påskeknus
    Lone

    • Tak Lone 🙂 Ja, vent bare til i kommer!! Det er dejligt her!
      Endnu flere påskeknus til dig 😉

Kommentarer inaktiverade.