Underbar sommarfrukost i snöyran…

Jag har två favoritfrukostar, den ena är min goda kokosmüsli med mandelmjölk och bär och den andra är denna, Chiafruktgröt som är absolut godast en härlig sommarmorgon!
Du kan ta i stort sett vilken juice och vilka frukter och bär som helst, så hitta din egen favorit. Detta är min, den är lite bitter och samtidigt söt och uppfriskande! Du kan också blötlägga chiafröna i mandelmjölk istället för juice, då blir det gott att krydda med kanel, kardemumma, vanilj, honung eller annat gott.

Såååå enkelt och sååååå gott! Fruktig Chiafrukost

Fruktig Chiafrukost (1 portion)
2 msk vita Chiafrön
2 dl Apelsinjuice (från ca. 2 apelsiner)
5 torkade Aprikoser
1 Blodgrapefrukt
1 dl Blåbär

Pressa apelsinerna och häll chiafröna i juicen, rör om och ställ undan minst en timma men helst över natten så fröna får svälla ordentligt. Hacka aprikoserna, filéa (skär bort de vita hinnorna) blodgrapefrukten och skär filéerna i mindre bitar. Spara all juice som rinner ur grapefrukten när du skär den. Släng grape-hinnorna och blanda resten med chiagröten och njut! Jag använder vita chiafröna eftersom de ser snyggare ut i juicen men självklart kan du också använda vanliga mörka. Tänk också på att endast köpa bruna ekologiska aprikoser, då de tjusiga gyllene har blekts med svavel (!)


Är verkligen evinnerligt trött på vintern försöker bara blicka framåt och tro på att det faktiskt kommer en vår. Blir mer och mer inställd på att flytta utomlands när ”minstingen” flyttat ut och eftersom hon är 16 år så jag är på nedräkningen nu 🙂 Har inte bestämt vilket land det blir än, det lutar åt att bara lämna allt och resa runt ett tag tills jag hittar den rätta platsen på jorden. Det blir i alla fall till ett land med VÄRME och SOL.

Känner mig också allt mer begränsad av allt skräp som står på vinden som jag inte kommer kunna ta med mig så rensningen har börjat.. Hade egentligen planerat att stanna där jag bor nu tills dottern flyttar ut men STÅR INTE UT!! Känns som lägenheten kväver mig och jag vill till ett hus med trädgård! Jag har faktiskt ett spännande boende på gång men allt är inte klart än så jag avvaktar lite med att berätta. Hur det än blir med det så har jag bestämt mig för att flytta så fort som möjligt och har börjat packa sånt som jag inte behöver. Mycket åker i soporna och en del hamnar i loppislådor.. När lådorna är packade så är jag i alla fall redo!!

Har förresten skickat in nya ansökningar till högskolan igen. Kom ju bara in på en av kurserna (kost och hälsa, energigivande näringsämnen) och den har jag fullt upp med. Galet intressant men tar mycket tid! Den är på distans och vi ”träffas” på nätet varje tisdag och får då en ny fallstudie som vi ska analysera. Veckans var lite kul, den handlade om en kvinna på 45 år som hade varit på hälsokontroll och fått veta att hennes kolesterolvärde var lite högt 🙂 Haha ironiskt..

Jag vill ha en förändring och ett talande ordspråk tycker jag är detta:
If you do what you’ve always done, you’ll get what you’ve always gotten.

Hell yeah!