Contact & Raw Lakritsfudge

Denna fudge är för lakritsälskaren precis som jag 🙂 Fudgen får en får en frisk brytning av citronsaften – LÄCKERT!! Lakritspulver är inget annat än torkad och mald lakritsrot. Finns i lite olika fabrikat men den jag (hittills) gillar bäst är  Raw Liquorice Powder från Johan Bülow.

Raw Lakritsfudge

Raw Lakritsfudge
3 dl Cashewnötter
15 blötlagda Dadlar (minst 1 timma)
2 msk Kokosolja
3,5 msk Citronsaft
2 msk Lakritspulver

Mal cashewnötterna till mjöl. Smält kokosoljan i ett vattenbad. Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare till en jämn massa. Häll ut röran i en form (ca. 20×15 cm) som du klätt med plastfolie. Låt stelna några timmar. Ta ut fudgen ur formen och ta bort plasten. Skär den i rutor och täck varje ruta med lakritsrotspulver. MUMS!!

 

Kalmar centrum har fått en EKOBUTIK – Halleluja 🙂 Var på väg hem från stan en dag när jag plötsligt skymtade bokstäverna EKObutik i ögonvrån – och se en alldeles äkta ekobutik. Jag undrade hur i all världen jag kunnat missa den eftersom den låg på min gata, så jag gick självklart in och fick förklaringen. Den hade öppnat två dagar tidigare… Butiken heter Leva Reko och har tidigare legat i utkanten av Kalmar men har nu flyttat in till stan. JIPPIE!! Utomordentligt trevlig ägare som dessutom har massa Raw Food råvaror!

En natt såg jag en film som jag blev helt betagen av, fattar inte hur jag missat den!! Den heter Contact med bl.a Jodie Foster & Matthew McConaughey och handlar om kontakt med andra världar. Såå spännande att jag satt uppe till fyra på morgonen!! Kan vara uppe länge men det var lite väl länge 🙂 Jag brukar kolla på filmer på Swefilmer som är helt gratis, men den finns tyvärr inte där, så här kommer trailern..

2 reaktion på “Contact & Raw Lakritsfudge

  1. Jag gillar verkligen lakrits, och blev så glad när jag fann ditt det här receptet.
    Jag tänker göra de här fudgebitarna till nästa helg då jag har bjudit in en massa folk till en stor RawFood-fika-buffé. Tänker öppna ett rawfood café till sommaren och vill väcka lite nyfikenhet o lust till Raw Food innan dess därav den här buffén.
    Tack för att du delar med dig av allt det goda du gör.

    Vårvarma hälsningar
    Moni

Kommentarer inaktiverade.